MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Ηλ. Κονοφάγος: Γεωπολιτικές αποκαλύψεις από επιστημονικά δεδομένα

Αίσθηση προκαλούν τα όσα αποκάλυψε στον 98.4 ο Δρ. Ηλίας Κ. Κονοφάγος, Χημικός Μηχανικός και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών. 

Αφού όπως είπε τα γεωλογικά και ερευνητικά δεδομένα των ενεργειακών πόρων Νότια της Κρήτης και στην Ανατολική Μεσόγειο, ανεξήγητα σταματούν από Ελληνικής πλευράς ακριβώς εκεί που ξεκινά το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης. 

Κουτοπόνηρα επιχειρήματα για Χάγη και Τουρκία

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου*

Για το πώς φθάσαμε εδώ σε αυτό που ονομάζουμε «Ελληνοτουρκικά» και να νοιώθουμε δυστυχώς την νέο-οθωμανική ανάσα «στον σβέρκο μας» υπάρχουν αναντίρρητα σοβαρές διαχρονικές ευθύνες.

Χωρίς συγκροτημένη Εθνική Στρατηγική και με απουσία Στρατηγικής Κουλτούρας που να έχει εμποτίσει κοινωνία και πολιτικό κόσμο, γυρίσαμε την πλάτη στον κίνδυνο και έτσι τον μεγιστοποιήσαμε. Ο κατευνασμός και ή απουσία αξιόπιστης αποτροπής είναι αυτά που άνοιξαν την «όρεξη» στην Τουρκία την τελευταία τριετία. Οι συνεχείς σπαραξικάρδιες επικλήσεις των υφισταμένων συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου δεν απέτρεψαν το σκηνικό κρίσης που έστησε η Άγκυρα. 

Κ. Γρίβας : Η μετατροπή της ΑΟΖ σε προέκταση κυριαρχίας , όπως στην Στεριά

Ο καθηγητής γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλώντας στον 98.4 αρχικά διευκρίνισε ότι όλη η επικαιρότητα από το Oruc Reis και την συζήτηση στην Ελλάδα για την Χάγη ή την συνεκμετάλλευση , μέχρι τα Μ.Ο.Ε. αλλά και την νέα αλλαγή στάσης των ΗΠΑ, ως προς την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, με την Ελλάδα να εκτιμά τώρα , ότι η Ρωσία είναι αυτή που μπορεί να στραφεί κατά της Τουρκίας, κατά τον ίδιο δεν είναι παρά μια κακο-παιγμένη θεατρική παράσταση στο εσωτερικό της χώρας από ένα τμήμα της ελίτ που ουσιαστικά αρχίζει να λειτουργεί έστω και ακούσια ως προέκταση της στρατηγικής της Τουρκίας. 

Αίσθηση όμως προκάλεσε , η ανάλυση του κ. Γρίβα, για το πώς με πρότυπο την Κίνα , διεθνώς επιχειρείται μια άλλη νομική ερμηνεία και αναθεώρηση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας , με την Τουρκία να είναι από τις πρώτες χώρες που όχι απλά παρατηρεί αλλά και επιχειρεί να αντιγράψει αυτή την στρατηγική. Όπως είπε, η Κίνα αντιλαμβάνεται ολόκληρη τη Νότιο Σινική Θάλασσα ως χώρο εθνικής κυριαρχίας, ως προέκταση του εδάφους της προς τη θάλασσα. Το κινεζικό "γαλάζιο έδαφος" όπως αναφέρεται σε πρόσφατη κινεζική έκδοση στρατηγικής. 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Π. Λιβανίδη στο Art Fm

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Π. Λιβανίδη στο Art Fm

5 Φεβ 2020

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία

ΤΟΥΡΚΙΑ KAI ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ! Ντοκουμέντα που θα «τρελάνουν» την Άγκυρα!

του Κωστή Αλεξίου
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΙΤΑΛΩΝ

Από το 1932 η Τουρκία, με επίσημη υπογραφή της, έχει αναγνωρίσει ρητά και απολύτως δεσμευτικά την ελληνικότητα των Ιμίων (Kardak στα τουρκικά) και είναι άξιον απορίας γιατί τόσα χρόνια η Ελλάδα δεν έχει προσφύγει στον ΟΗΕ κατά της Άγκυρας, για κατάφωρη παραβίαση υπογεγραμμένων Συνθηκών και Συνόρων! 

Και αναφερόμαστε στην Ιταλο-Τουρκική Συνθήκη του 1932, που υπεγράφη στην Άγκυρα, το πρώτο της μέρος στις 4-1-1932 (Καστελόριζο) και το δεύτερο (συμπληρωματικό του πρώτου) στις 28-12-1932 (άλλα νησιά) και καθόρισε από κοινού τα θαλάσσια σύνορα των Μικρασιατικών ακτών της Τουρκίας με τα Δωδεκάνησα, που τότε βρισκόταν υπό Ιταλική Κατοχή!