MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΣΤΑΤ: Αυτός είναι ο χάρτης ανεργίας της Ελλάδας!

(Σ.Σ : Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία , από τους απατεώνες της ΕΛΣΤΑΤ , φανταστείτε τι γίνεται ανεπίσημα.... υπολογίζετε ότι οι άνεργοι ξεπερνούν τους 1,600,000) 

Μειωμένο στο 25% ή κατά 1,3 μονάδες ήταν το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Ιούλιο εφέτος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, ενώ σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2015 παρέμεινε αμετάβλητο και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.196.736 άτομα.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, παραμένει το πρόβλημα της πολύ υψηλής ανεργίας στις παραγωγικές ηλικίες, ενώ καθίσταται τάση το ζήτημα των απολύσεων στις ηλικίες λίγο πριν από τη σύνταξη (πέριξ των 50 ετών), με τα άτομα αυτά να μην μπορούν να βρουν πάλι εργασία.

Φοροδιαφεύγει ο λαός;

Τι σημαίνει φοροδιαφυγή; Ποιοι φοροδιαφεύγουν; Αποτελούν οι φόροι και τα χαράτσια, η ισοπεδωτική έμμεση φορολογία πολιτική αναδιανεμητικού χαρακτήρα όπως παρουσιάζεται; Ποιοι πληρώνουν φόρους και που πάνε αυτά τα λεφτά;

Η έμμεση φορολογία (φόροι στα είδη κατανάλωσης – ΦΠΑ) ποιους επιβαρύνουν; Ποιοι σηκώνουν το συντριπτικά μεγαλύτερο βάρος; Το 80-90% της κοινωνίας που εκ των πραγμάτων καταναλώνει ποσοτικά περισσότερα.

Η δικτατορία των τοκογλύφων

Οι τράπεζες, έχοντας αυτοαποκληθεί «συστημικές», με απώτερο στόχο να συνεχίσουν να ιδιοποιούνται τα κέρδη, κοινωνικοποιώντας τις ζημίες τους, αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια ελέγχου τους – απομυζώντας αχόρταγα τις κοινωνίες

«Είναι πολύ επικίνδυνο να συμφωνούν οι άνθρωποι με κάτι, χωρίς να σκέφτονται οι ίδιοι και να το αναλύουν προσεκτικά – ακούγοντας μόνο τους άλλους, τους σοφούς, τους ειδικούς, την τηλεόραση ή διαβάζοντας περί αυτού στα έντυπα και στα βιβλία.

Όταν δε είναι αντιμέτωποι με ελλιπείς πληροφορίες, με αντικρουόμενες απόψεις ή με μία γενική αβεβαιότητα, είναι εκπληκτικό το πόσο εύκολα οι κακές ιδέες και οι λανθασμένες εντυπώσεις παγιώνονται – μετατρεπόμενες σε πολύ ισχυρές, παρά το ότι αυθαίρετες, πεποιθήσεις».

Από το 2008 έως σήμερα: Oι Ελληνες έχασαν 2 τρισ. ευρώ στην αξία των ακινήτων τους

Η λέξη «βουτιά» ενδεχόμενα να μην μπορεί να περιγράψει την απώλεια της αξίας των ακινήτων που κατέχουν οι Έλληνες. Από το 2008 και έως σήμερα, οι απώλειες φτάνουν στο μυθικό ποσό των δύο τρισ. ευρώ. 

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της δραστικής μείωσης (στο 50%) των τιμών όλων των κατηγοριών ακινήτων, αλλά και της ματαίωσης επενδύσεων που θα διεύρυνε την αξία τους. 

Βαρουφάκης: Το Eurogroup ελέγχει τη ζωή μας.

Για το πανευρωπαϊκό δίκτυο κατά της λιτότητας στην Ευρώπη και τον περαιτέρω δανεισμό εις βάρος των φορολογούμενων μίλησε στο Βερολίνο ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτοξεύοντας πυρά στις κορυφές της ευρωζώνης που τον χαρακτήρισαν «persona non grata». 

«Το 2009-10 το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε. Η Ευρώπη έδωσε το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία στο πιο χρεοκοπημένο κράτος με το όρο τη σκληρή λιτότητα που θα συρρικνώσει το εισόδημα με το οποίο θα αποπλήρωνε το χρέος. Αυτό δεν γίνεται είπα είναι παράλογο. Ο στόχος ήταν να ξελασπώσουν τις ιδιωτικές τράπεζες στην καρδιά της ευρωζώνης, στη Γερμανία και τη Γαλλία, από τράπεζες που έχουν απομυζήσει ήδη πακτωλό χρήματος από το γερμανικό δημόσιο, από τους φορολογουμένους», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Οι πολυεθνικές «κλέβουν» 240 δισ. δολάρια ετησίως

15 δράσεις του ΟΟΣΑ για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή των εταιρικών γιγάντων 

«Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν, καιρός να πληρώσουμε όλοι τους φόρους μας»διαμηνύει ο ΟΟΣΑ! 

Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη δεν αναφέρεται ασφαλώς στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που δυσανασχετούν με την προοπτική να πληρώνονται από τους πελάτες τους με τραπεζικές κάρτες, αλλά στις μεγάλες υπερεθνικές επιχειρήσεις με παγκόσμια παρουσία, όπως είναι η McDonald’s, η Starbucks και η Google, οι οποίες έχουν αναγάγει τη φοροδιαφυγή σε επιστήμη.