MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Κράτος μυστικών υπηρεσιών: Η διοίκηση της ΕΥΠ αρνείται να εκτελέσει απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου επικαλούμενη «εθνικούς λόγους»

«Δεν μπορούμε να σας πούμε» ήταν η απάντησή της στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη
 
Η διοίκηση της ΕΥΠ δεν αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους είχε θέσει υπό παρακολούθηση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, αρνούμενη να εφαρμόσει την σαφέστατη απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (ΣτΕ) που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Μητσοτάκη που απαγορεύει την ενημέρωση όσων παρακολουθούνται.
 

Απόπειρα κατά Φίτσο: Πυροβολούν ειρήνη και δημοκρατία στην Ευρώπη-Δημ.Κωνσταντακόπουλος

Γράφει ο

Η απόπειρα δολοφονίας του αριστερού και επικριτή της δυτικής πολιτικής στην Ουκρανία πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο συνιστά ένα πολύ ανησυχητικό σημάδι για το μέλλον της δημοκρατίας και της ειρήνης στην Ευρώπη. Συμπίπτει επίσης με τις όλο και σαφέστερες εκδηλώσεις της πρόθεσης ισχυρών δυτικών κύκλων να κλιμακώσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επέμβαση της Δύσης σε αυτόν. Η Σλοβακία, εκτός του ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., είναι, μαζί με την Ουγγαρία, χώρα-κλειδί για την παροχή οπλισμού και τη επιχειρησιακή στήριξη της Ουκρανίας.