MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Draghi (πρώην EKT): Αναπόφευκτη η βαθειά ύφεση – Απαιτείται μεγάλη αύξηση του δημοσίου χρέους και διαγραφές χρεών στον ιδιωτικό τομέα

Όσες εταιρίες πάρουν κρατικά κεφάλαια για να κρατήσουν τους εργαζόμενους τους θα πρέπει τα χρέη να διαγραφούν ανέφερε ο M. Draghi πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ 

Υπέρ της άποψης ότι ο μόνος τρόπος για να απφευχθεί μια σοβαρή ζημιά στην παγκόσμια οικονομία και ειδικά στην Ευρώπη είναι η αύξηση του δημοσίου χρέους, τα κράτη μέσω αύξησης του χρέους θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν το κόστος της καταστροφής που προκαλεί ο κορωνοιός τάσσεται ο M. Draghi ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ σε άρθρο του στους FT.

Επίσης αναφέρει ότι όσες εταιρίες πάρουν κρατικά κεφάλαια για να κρατήσουν τους εργαζόμενους τους θα πρέπει τα χρέη να διαγραφούν.

Αντιμετωπίζουμε έναν πόλεμο κατά του κορωνοϊού και πρέπει να κινητοποιηθούμε ανάλογα

Η αύξηση του δημόσιου χρέους θα αποτελέσει ένα οικονομικό στοιχείο και θα συνδυαστεί με ακύρωση του ιδιωτικού χρέους

Η κόλαση του Δάντη στην Ισπανία

Οι δολοφόνοι των δύστυχων Ισπανών δεν είναι και εδώ άλλοι από τους Ντράγκι, Merkel και Σόιμπλε – αφού μετά την κρίση του 2008 και ειδικά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους του 2010 που πυροδότησαν μέσω της Ελλάδας επέβαλλαν ένα άτυπο μνημόνιο, μία πολιτική λιτότητας, παρά το ότι το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν τότε στο 39,5% του ΑΕΠ, φτάνοντας σήμερα στο 95,5%. Έτσι μειώθηκαν οι νοσοκομειακές κλίνες κατά 10%, περιορίσθηκε σε μεγάλο βαθμό ο νοσοκομειακός εξοπλισμός και ιδιωτικοποιήθηκαν μαζικά τα νοσοκομεία ιδιαίτερα στη Μαδρίτη – στην οποία πλέον απασχολούνται 1.000 άτομα λιγότερα στο σύστημα υγείας, από ότι το 2010. Ως εκ τούτου η Μαδρίτη και η γύρω περιοχή της πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε μία ισπανική Λομβαρδία – αφού ο ιός εξελίσσεται ταχύτερα και θα μπορούσε πολύ γρήγορα να υπερβεί τα κρούσματα που σημειώθηκαν στην Ιταλία ή στην Κίνα. Ακριβώς όπως στην Ιταλία δε, η χώρα προετοιμάζεται σχετικά με τις προτεραιότητες που θα δοθούν, όσον αφορά τις διασώσεις – των νεώτερων ηλικιών δηλαδή σχετικά με τους ηλικιωμένους, με παράδειγμα την Ιταλία και το γνωστό «corona triage». Ευτυχώς η κατάσταση στην Ελλάδα είναι συγκριτικά πολύ καλύτερη, αν και δεν έχει ακόμη εμφανιστεί ο ιός στα γηροκομεία, στις φυλακές και στις μεταναστευτικές δομές που αποτελούν πυρηνικές υγειονομικές βόμβες – ενώ το σύστημα Υγείας μας είναι σε άθλια κατάσταση, υπενθυμίζοντας ξανά τους υπουργούς Υγείας που παριέκοπταν τις δαπάνες, αγωνιώντας μήπως τους πάρει τη δόξα η Τρόικα για τις μαζικές απολύσεις!

Κορωνοιός: 900.000 επιχειρήσεις ψάχνουν καταφύγιο για να σωθούν – Σχέδιο 7 παρεμβάσεων για τόνωση της αγοράς

Μέχρι στιγμής στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) έχουν ενταχθεί 600.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες 


O κορωνοϊός έχει ισοπεδώσει 900.000 επιχειρήσεις, που αντιστοιχούν σχεδόν το 90% του συνόλου της οικονομικής δραστηριότητας, και οδηγεί τη χώρα σε βαθιά ύφεση.

Μέχρι στιγμής στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) έχουν ενταχθεί 600.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς περιμένουν στην ουρά για το πακέτο διάσωσης άλλες 300.000.