MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

«Βέλη» μέχρι και από τον Economist για την Ελευθερία του Τύπου

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Οικονόμου. Εκτός κι αν προσπαθήσει το Μαξίμου να χαρακτηρίσει ακόμη και τον Economist ως… ΜΚΟ με θολή μεθοδολογία και επιδιώξεις.


Δεν κοπάζει ο θόρυβος για την κατρακύλα που έχει επέλθει στον χώρο του Τύπου επί θητείας Μητσοτάκη παρά τις προκλητικές κυβερνητικές προσπάθειες να υποβαθμιστεί και να θαφτεί το θέμα.

Μετά τα απανωτά «χαστούκια» από τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, αλλά και μεγάλα διεθνή μέσα, ακόμη και ο Economist ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα, αναδεικνύοντας τι σοβαρές πτυχές του.

Οι δυτικές κυρώσεις δεν κάμπτουν τη ρωσική οικονομία - Έσοδα ρεκόρ από το φυσικό αέριο, κέρδη για το ρούβλι

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ρωσία μπορεί να βάλει στα ταμεία της 100 δισ. δολ. από τις πωλήσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη


Αν και η Δύση διατείνεται οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία θα «γονατίσουν» τη ρωσική οικονομία, οι αριθμοί δείχνουν μια διαφορετική εικόνα. Η οικονομία της Ρωσίας αντιστέκεται σθεναρά. Το ρούβλι είναι το νόμισμα με την καλύτερη απόδοση το 2022, ενώ στα ρωσικά ταμεία θα μπουν τουλάχιστον 100 δισ. δολ. προερχόμενα από την Ευρώπη για την αγορά φυσικού αερίου. Πρόκειται για ένα ποσό ρεκόρ, ενώ σε αυτό δεν λαμβάνονται υπόψη τα έσοδα από πετρέλαιο, άνθρακα και άλλα ορυκτά.