MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Tο 2018 η ανεργία στο 24% και οι μισθοί στα 250 ευρώ!

Ο πίνακας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), η οποία στην αναφορά της για την ανεργία σε όλες τις χώρες του κόσμου το 2013 κατατάσσει την Ελλάδα στην πέμπτη θέση.

Το διάγραμμα που βλέπετε στη φωτογραφία δείχνει το ποσοστό ανεργίας ανά χώρα.

Πανικός πίσω από τα χαμόγελα.

Του Δημήτρη Καζάκη

Καθώς η οικονομία της ευρωζώνης παραπαίει, ο Ντράγκι αναγκάζεται να πάει εκεί που εξ ορισμού αποκλειόταν όταν ιδρυόταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Στη μείωση του βασικού επιτοκίου στο 0,15%, νέο ιστορικό χαμηλό, προχώρησε η ΕΚΤ. Πρόκειται για ιστορικό «χαμηλό», από τη θέσπιση του ευρώ την 1.1.1999 και την έκδοση τραπεζογραμματίων και νομισμάτων την 1.1.2002, έως σήμερα. Επίσης, ανακοίνωσε την μείωση των επιτοκίων για τις καταθέσεις των τραπεζών, σε αρνητικά επίπεδα, στο -0,10%.

Μήπως σώζουν άλλη χώρα;

Τραγικές οι συνθήκες διαβίωσης των Eλλήνων. Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ

Χωρίς λεφτά, δουλειά, ρεύμα, εργασία, περίθαλψη και φάρμακα βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά... Την ίδια ώρα αυτοαπασχολούμενοι μικροί έμποροι και επαγγελματίες είναι σε τραγική κατάσταση.