MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Tο 2018 η ανεργία στο 24% και οι μισθοί στα 250 ευρώ!

Ο πίνακας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), η οποία στην αναφορά της για την ανεργία σε όλες τις χώρες του κόσμου το 2013 κατατάσσει την Ελλάδα στην πέμπτη θέση.

Το διάγραμμα που βλέπετε στη φωτογραφία δείχνει το ποσοστό ανεργίας ανά χώρα.

Η χώρα μας έχει το 5ο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (27,6%). Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μαυριτανία (30,9%), στη δεύτερη τα Σκόπια (29,7%), στην τρίτη η Reunion,αποικία της Γαλλίας, βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης, με 29% και την πρώτη τετράδα συμπληρώνει η Βοσνία με 28,6%.

Το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί στο 28% το 2014 πριν αρχίσει να μειώνεται σταδιακά από το 2015 και τελικά να φτάσει το 24% το 2018, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ILO.

Στις δεσμεύσεις του μνημονίου – αυτού που “σκίζει χρόνο με το χρόνο, μήνα με το μήνα, βδομάδα με τη βδομάδα, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, λεπτό με το λεπτό” ο Α.Σαμαράς – υπάρχει και η μείωση του μισθού στη χώρα μας, στα επίπεδα των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης.

Τις χώρες που σύμφωνα με τον Ευ.Βενιζέλο, είναι με το αεροπλάνο “μία ώρα δρόμος”


Και επειδή η Μολδαβία είναι τελικά μιάμιση ώρα με το αεροπλάνο… μπορείτε να προσγειωθείτε στην Βουλγαρία, που είναι και μέλος της Ε.Ε. και να πάρετε τα διπλά… 140 ευρώ το μήνα!!

Με αυτό το όραμα μας καλούν να στηρίξουμε την σταθερότητα τους, τα πλεονάσματα τους, τις απειλές τους.

Πηγή: eleutheriellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου