MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

«Έρχεται ο μεγάλος πόλεμος της Αφρικής»-Δημ. Κωνσταντακόπουλος

 
Δεν μας φτάνει η σύγκρουση στην Ουκρανία, η επικίνδυνη ένταση στη Μέση Ανατολή και στα στενά της Ταϊβάν, ο πόλεμος κατά της Φύσης, που επιταχύνει την κλιματική καταστροφή και φέρνει κοντύτερα το τέλος της ανθρωπότητας, δεν μας φτάνει η εκρηκτική κατάσταση ενός πλανήτη πρωτοφανούς ανισότητας, οι μισοί κάτοικοι του οποίου δεν έχουν να φάνε, τώρα ήρθε να προστεθεί και η σοβαρή πιθανότητα ενός πολέμου που κινδυνεύει να αγκαλιάσει όλη την υποσαχάρια Αφρική, το περίφημο Σαχέλ, αλλά και να εμπλέξει δυνάμεις εκτός της περιοχής…
 

«Αυτοί προστατεύουν τη χώρα»; Ο Αντιστράτηγος ε.α Χρ. Πουλιανίτης γράφει για την ανεμπόδιστη «εισβολή» των Κροατών

Φωτογραφία ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
/EUROKINISSI
Του Χρήστου Πουλιανίτη*
από το trikkipress.gr
 
Αν κάποιος προσπαθούσε να εξηγήσει τι σημαίνει ασύμμετρη απειλή και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για την ασφάλεια μιας χώρας , προφανώς θα έφερνε το παράδειγμα της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, που βρέθηκαν απλά σε λάθος τόπο και χρόνο, και τη γενικευμένη τρομοκρατία στο κέντρο μιας πρωτεύουσας, εν προκειμένω της Αθήνας, από οργανωμένη ομάδα, προερχόμενη από το εξωτερικό, με διασυνδέσεις και βοήθεια ντόπιων συνεργατών.
 
Τα περί οπαδικής βίας, “οργανωμένων ” γνωστών/άγνωστων φιλάθλων /δολοφόνων, που οι επαγγελματίες αθλητικοί παράγοντες, όπως και η επίσημη πολιτεία κάθε φορά (που χύνεται αίμα, συχνά δυστυχώς) καταδικάζουν και λύνουν “δια παντός ” το πρόβλημα , το αφήνω σε πιο ειδικούς.
 

Νέος διεθνής διασυρμός: Μην τυχόν και αρρωστήσετε στην Ελλάδα!

( John.k - Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του πρωθυπουργού )
 
Politico: Τα νησιά είναι γεμάτα τουρίστες, αλλά με κρίσιμες ελλείψεις γιατρών – Αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας ασθενοφόρα
Δημοσίευμα του Politico περιγράφει τις τραγικές ελλείψεις και την υποστελέχωση των ιατρικών υπηρεσιών των ελληνικών νησιών, κάνοντας αναφορά και στους θανάτους ανθρώπων περιμένοντας για ένα ασθενοφόρο.
 
Ένας ακόμη διεθνής διασυρμός για τη χώρα μας και την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με πρόσχημα την πανδημία, αντί να ενισχύσει, διέλυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και συνεχίζει να το κάνει μέχρι ολοκληρωτικής εξαφάνισής του, με στόχο να ιδιωτικοποιήσει την υγεία.
 
Αναφέρει σχετικά το Politico, το οποίο επικεντρώνεται στα νησιά μας, τα οποία προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες, αλλά δεν έχουν ούτε υποδομές, ούτε προσωπικό σε ότι αφορά το υγειονομικό κομμάτι: