MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

«Αυτοί προστατεύουν τη χώρα»; Ο Αντιστράτηγος ε.α Χρ. Πουλιανίτης γράφει για την ανεμπόδιστη «εισβολή» των Κροατών

Φωτογραφία ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
/EUROKINISSI
Του Χρήστου Πουλιανίτη*
από το trikkipress.gr
 
Αν κάποιος προσπαθούσε να εξηγήσει τι σημαίνει ασύμμετρη απειλή και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για την ασφάλεια μιας χώρας , προφανώς θα έφερνε το παράδειγμα της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, που βρέθηκαν απλά σε λάθος τόπο και χρόνο, και τη γενικευμένη τρομοκρατία στο κέντρο μιας πρωτεύουσας, εν προκειμένω της Αθήνας, από οργανωμένη ομάδα, προερχόμενη από το εξωτερικό, με διασυνδέσεις και βοήθεια ντόπιων συνεργατών.
 
Τα περί οπαδικής βίας, “οργανωμένων ” γνωστών/άγνωστων φιλάθλων /δολοφόνων, που οι επαγγελματίες αθλητικοί παράγοντες, όπως και η επίσημη πολιτεία κάθε φορά (που χύνεται αίμα, συχνά δυστυχώς) καταδικάζουν και λύνουν “δια παντός ” το πρόβλημα , το αφήνω σε πιο ειδικούς.
 
Τί συνέβη με τους Κροάτες φίλαθλους/ δολοφόνους ; – Γνωστή εγκληματική νεοναζιστική ομάδα, που ακόμα και εμφανισιακά δεν αφήνει περιθώρια για το ποιόν της, διασχίζει 1500 χλμ, τα 500 περίπου στην ελληνική επικράτεια, με κονβόι δεκάδων αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες, φτάνει στην Αθήνα.
 
– Τακτοποιείται σε ξενοδοχεία, “οπλίζεται” , πέρα από ότι έφερε μαζί της και ξεκούραστη κατευθύνεται στο σημείο που έχει επιλεγεί (γήπεδο της ΑΕΚ), όπου δολοφονεί, τραυματίζει και καταστρέφει αδιακρίτως, πάντα με συνεργασία ντόπιων αντίστοιχων αποβρασμάτων.
 
– Τι συμβαίνει με τη συντεταγμένη ελληνική Πολιτεία; – Υπάρχουν πληροφορίες αξιόπιστες για την έλευση και τις προθέσεις της εν λόγω ομάδας , εδώ και μέρες, από πλειάδα φορέων (INTERPOL, UEFA, υπηρεσίες ασφάλειας ξένων κρατών, κλπ)
 
– Οι ελληνικές “Υπηρεσίες” (Θεός να τις κάνει, όπως τις κατάντησαν), ενημερώνουν (ποιούς και γιατί…), αλλά από προληπτικές ενέργειες μηδέν.
 
– Κανένας έλεγχος στα σύνορα, ούτε πουθενά, φταίει η ζώνη ΣΕΓΚΕΝ και η τουριστική περίοδος, μη χαλάσουμε και το τουριστικό προϊόν!
 
– Όλοι οι Υπουργοί, καμμιά 65αριά, πλην του κυρίου πρωθυπουργού, που είναι σε διακοπές (μετά το κάζο του Μηταράκη, ποιός υπουργός τολμάει να πάει), αγρυπνούν εις Αθήνας και με το επιτελικό γραφείο του κ. πρωθυπουργού, συντονίζουν το κυβερνητικό έργο. Όπως με τις φωτιές, βομβαρδισμό της Νέας Αγχιάλου κλπ, όλα σε λιγότερο από μήνα.
 
‐ Το predator , που θα αποτελούσε “μια κάποια λύση” στη διασταύρωση και έλεγχο απειλών, είναι αλλού απασχολημένο ή έκανε τη δουλειά του και τέλος (ακόμα περιμένουμε το πόρισμα της αδέκαστης… παραλείπω μια λέξη).
 
‐ Αναμένεται βαρυσήμαντη δήλωση κορυφαίου υπουργού (κ. Βορίδης), με την οποία θα μας λέει πώς ευθύνεται ξένος δάκτυλος, όπως με τις φωτιές, αλλά στις έρευνες μπαίνει και η ΕΥΠ και που θα πάνε θα τους πιάσουμε, κοιμηθείτε ήσυχοι!
 
– Προς το παρόν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε ότι μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, για το συμβάν ευθύνονται οι τροχονόμοι, όμως θα διεξαχθεί έρευνα προς πάσα κατεύθυνση και θα αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά και αν φτάνουν.
 
Φανταστείτε σε πραγματικά δύσκολο καιρό, σε κρίση με γείτονα, όταν οι όποιοι εισβολείς θα έχουν στρατιωτική εκπαίδευση και οπλισμό τι μπορεί να συμβεί . Μη μου πει κάποιος πως τότε θα είναι διαφορετικά!
 
Τι θα άλλαζε δηλαδή, από πρόσωπα, δομές κλπ
 

 
 
Ο Χρήστος Πουλιανίτης είναι αντιστράτηγος ε.α
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου