MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Έως 40% η απώλεια αγοραστικής δύναμης για μισθούς έως 750 ευρώ

Η απώλεια αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με μηνιαίο εισόδημα χαμηλότερο των 750 ευρώ φτάνει έως και το 40%, είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα του Δελτίου Οικονομικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Διαπιστώνεται επίσης όξυνση των ανισοτήτων, λόγω του κόστους ζωής, που συνδέεται με την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό.


Το Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ με τίτλο «Η κρίση κόστους ζωής στην Ελλάδα», καταγράφει την εξέλιξη της ακρίβειας στη χώρα μας και αποτυπώνει την όξυνση της οικονομικής ανισότητας, τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και τις επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των νοικοκυριών. Ταυτόχρονα, μέσα από την έρευνα υποστηρίζονται μια σειρά από αναγκαίες παρεμβάσεις, οι οποίες στοχεύουν στην προστασία της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών και των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σταθακόπουλος: Οι Τούρκοι συνομολογούν από το 1947 ότι το Αιγαίο ήταν, είναι και παραμένει ελληνικό.

O κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, νομικός, οθωμανολόγος - τουρκολόγος, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, μίλησε για τη διεθνοποίηση από την Ελλάδα του ζητήματος των τουρκικών προκλήσεων (31-10-2022).

Όπως είπε ο κ. Σταθακόπουλος, καλά είναι τα λόγια, καλές είναι οι συμμαχίες, καλή είναι η κατανόηση που δείχνουν σε εμάς στο ηθικό σκέλος τουλάχιστον, από κει και πέρα θέλουμε και δια ταύτα. Η καθημερινή είδηση που ακούμε και το καθημερινό σχόλιο χρήσιμα είναι μεν, πλην όμως εντάσσονται σε μια λογική συμπτωμάτων που επαληθεύουν μια παθογένεια, μια ασθένεια. Η ασθένεια αυτή λέγεται αναθεωρητισμός της Τουρκίας.