MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

ΝΔ: Δύο διαγραφές και τρεις παραιτήσεις σε τρία χρόνια

Με τη διαγραφή Πάτση η ΝΔ επιχειρεί να γλυτώσει τις πολιτικές συνέπειες του σκανδάλου. Σε ποιες περιπτώσεις είχε επιλεγεί η λύση της διαγραφής ή είχε υποδειχθεί η οδός της παραίτησης 
 
Το “σκάνδαλο Πάτση” κλυδωνίζει τη Νέα Δημοκρατία, η οποία μένει πλέον με 156 βουλευτές και παρότι η πλειοψηφία της στη Βουλή δεν κινδυνεύει, βρίσκεται σε δυσάρεστη πολιτική θέση. 
 
Ο Ανδρέας Πάτσης είναι ο δεύτερος από τους 158 βουλευτές, που είχε εκλέξει η ΝΔ το 2019, ο οποίος διαγράφεται. Είχε προηγηθεί πριν από ένα χρόνο η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Ο βουλευτής της Α Αθηνών όμως είχε διαγραφεί για προκλητικές δηλώσεις. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Βουλής για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας ο κ. Μπογδάνος είχε αναφερθεί στον εμφύλιο και είχε προβεί σε αντικομμουνιστικό κρεσέντο. 
 

Συλλήψεις και εκτελέσεις αναπήρων πολέμου του Έπους από «ελληνικά» χέρια στην κατοχή! Μ.Χαραλαμπίδης

Μία από τις πολλές άγνωστες ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης…Ο ρόλος των αναπήρων πολέμου 1940-1941 και η οργανωμένη επιχείρηση εξόντωσης περίπου 1.500 απ΄ αυτούς που εντάχθηκαν στο ΕΑΜ. Εξόντωση που έγινε από την τελευταία κυβέρνηση συνεργασίας του Ιωάννη Ράλλη.


Στις 26 Οκτωβρίου στη Τεχνόπολη έγινε μια σημαντική εκδήλωση από τη Δημοτική Κίνηση Ανοιχτή Πόλη σε συνεργασία με την Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων : Μηδενική Ανοχή. Εκεί έγινε γνωστή η ιστορία των αναπήρων του Αλβανικού Μετώπου (1940-1941) στην κατοχή.

Παράνομη η ρήτρα αναπροσαρμογής!

Το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε βιοτέχνη και απαγόρευσε τη διακοπή του ρεύματος στην επιχείρησή του επειδή η χρέωση από τις εταιρίες «είναι αόριστη και αδιαφανής». Εκθετη η κυβέρνηση που τις καλύπτει
 
Κόλαφος για τις πρακτικές των παρόχων ενέργειας και τη συγκάλυψη από πλευράς της κυβέρνησης σχετικά με τις αθέμιτες και αδιαφανείς πρακτικές τους είναι η απόφαση δικαστηρίου που δικαίωσε βιοτέχνη ο οποίος δεν κατέβαλε τη ρήτρα αναπροσαρμογής και πέτυχε να μη διακοπεί η ηλεκτροδότηση της επιχείρησής του.
 

«Βουλιάζουν» στα σκάνδαλα, επιμένουν στη σιωπή και τη συγκάλυψη

Ακόμη πιο βαθιά στο βούρκο το Μαξίμου και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την αλαζονεία και το κουκούλωμα να παραμένουν οι βασικοί τρόποι αντιμετώπισης ενός μπαράζ σκανδάλων.
 
Ανδρέας Πάτσης, Ρεβέκκα Πιτσίκα, πάρτι αναθέσεων με υπογραφή Πιερρακάκη. Αυτά είναι τα τρία... πρόσφατα επεισόδια σε μια κυβερνητική τριετία «γαλάζιων ακρίδων», με το Μαξίμου και προσωπικά τον πρωθυπουργό να βουλιάζουν ολοένα και περισσότερο στο βούρκο των σκανδάλων.
 
Μία εβδομάδα γεμάτη πολύ πυκνές εξελίξεις, με τον «ασκό του Αιόλου» να ανοίγει διάπλατα για κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, την ώρα που το σύστημα Μητσοτάκη, συνεπικουρούμενο από πολλά ΜΜΕ, επιχειρεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ατζέντα και να καλύψει τα σκάνδαλα που φτάνουν στα αυτιά και τα μάτια των πολιτών, εν μέσω μια άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης.