MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Πρώτα τα «ψέλνουν» στον Ακάρ και μετά βγάζουν φωτογραφίες με τα Bayraktar;

Έχουν αφέλεια, θεωρούν ότι δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και σε επίπεδο συμβολισμών και σε επίπεδο ουσίας ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Καλά είναι σοβαροί οι Έλληνες βουλευτές και μάλιστα σε διακομματική εκπροσώπηση, που μετείχαν στην υποεπιτροπή της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή στην Κωνσταντινούπολη;
Έχουν αφέλεια, θεωρούν ότι δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και σε επίπεδο συμβολισμών και σε επίπεδο ουσίας;

Υπήρχε λόγος να αμαυρώσουν τη συλλογική του επιτυχία με την αντιπαράθεση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, πρώην αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Χουλούσι Ακάρ, βγάζοντας χαμογελαστοί φωτογραφία μπροστά στα μη επανδρωμένα αεροχήματα του προεδρικού γαμπρού, τα οποία απειλούν να μας στείλουν… κάποια νύχτα; Τον νέο οικονομικό τρόπο παραβάσεων με τον οποίο συντηρούν και προωθούν τον επεκτατισμό τους κατά της Ελλάδας;

«Κύριε Στόλντεμπεργκ είστε υπάλληλος των κυβερνήσεων που σας διορίζουν ,όχι της Τουρκίας»-Π.Μολυβιάτης

Ο Πέτρος Μολυβιάτης τρεις φορές υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή έρχεται με ανοιχτή του επιστολή να καλύψει την εκκωφαντική και εξοργιστική αφωνία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ που λειτουργεί ως εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Ο κ.Μολυβιάτης σε ανοιχτή επιστολή του μέσω Καθημερινής καλεί τον Στόλντεμπεργκ, επιτέλους να σιωπήσει και να αντιληφθεί τον ρόλο και την αποστολή του:

Σταθακόπουλος Δ: Η Τουρκία θέλει να είναι μέσα στις 3 ισχυρότερες χώρες του κόσμου.

Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, τουρκολόγος και νομικός, μιλά για τις τουρκικές προκλήσεις (17-06-2022).


Όπως είπε ο κ. Σταθακόπουλος, "Η Τουρκία έχει αντιληφθεί ότι ο δυτικός κόσμος μέχρι το 2050 θα έχει παρακμάσει τελείως. Γιατί το λέει αυτό; Βλέπει ότι δημογραφικά υστερούμε σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Δηλαδή η Ευρώπη και η Ελλάδα, βεβαίως, γερνάει. Αυτό το δηλώνουμε δηλαδή, γίνονται συνέδρια γι αυτό το θέμα. Ένα άλλο το οποίο κατέδειξε ο πόλεμος αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία είναι ότι η Ευρώπη έχει έλλειμμα τροφίμων και έλλειμμα ενέργειας. Για αυτό είπε, θα κάνω προγράμματα για να τα καλύψω αθροιστικά. Οι πληθυσμοί.Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών δεν ξεπερνούν το ένα δις. Είμαστε πολύ πιο κάτω. Αντίθετα ο υπόλοιπος πληθυσμός της ανθρωπότητας και κυρίως στην Ευρασία, ξεπερνάει όλους μαζί τα 6 δις, όλοι μαζί είμαστε γύρω στα 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι."

Οι τουρκικές σάλπιγγες και η αφασία των εγχώριων ελίτ

Έχει πολύ ενδιαφέρον η καλοκαιρινή περίοδος που διανύουμε ειδικά αν αναλογιστούμε ότι με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία η ανθρωπότητα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική, ανθρωπιστική αλλά και πολιτισμική κρίση. Την ίδια στιγμή οι σάλπιγγες του πολέμου έχουν αρχίσει να “προθερμαίνονται” και στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου, όπου οι Τούρκοι γείτονες ναι μεν βυθίζονται στη φτώχεια, αλλά ο εθνικισμός εθνικισμός! Το νεοοθωμανικό αφήγημα ήλθε να “κουμπώσει” με τις κεμαλικές βλέψεις στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


Όταν λοιπόν στην Τουρκία κυριαρχεί πολεμικό κλίμα. αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον η αφασία που χαρακτηρίζει μεγάλη μερίδα της ελληνικής κυρίαρχης ελίτ, από το πολιτικό σύστημα μέχρι τον επιχειρηματικό κόσμο κι από το μιντιακό σύστημα μέχρι τους διανοούμενους-καλλιτέχνες. Όλοι αυτοί πεισματικά αρνούνται να ακούσουν τις σάλπιγγες, αρνούνται να δεχθούν ότι με τη μία ή την άλλη μορφή έρχεται τσουνάμι, ή τουλάχιστον είναι πολύ πιθανόν να έρθει.

Οι Clinton ξαφνικά άρχισαν να ανησυχούν: Πολύ σύντομα η Δημοκρατία θα είναι …παρελθόν για τις ΗΠΑ

Η τραγική πολιτική Biden ώθησε τους Clinton σε παρέμβαση, προκειμένου να αποτρέψουν τις σχεδόν βέβαιες εκλογικές ήττες των Δημοκρατικών την επόμενη διετία


Σε ξεχωριστές τηλεοπτικές συνεντεύξεις αυτή την εβδομάδα, η Hillary Clinton και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η Δημοκρατία στην Αμερική είναι στα πρόθυρα της εξαφάνισης.
 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στους Financial Times, ο δημοσιογράφος Edward Luce ρώτησε ευθέως τη Hillary Clinton – προεδρική υποψήφια του 2016 που έχασε από τον Donald Trump στις προεδρικές εκλογές – αν οι Δημοκρατικοί «βρίσκονται πολύ κοντά στο να χάσουν τις επόμενες εκλογές» επιμένοντας στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν μειονότητες, όπως η ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ.