MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Σταθακόπουλος Δ: Η Τουρκία θέλει να είναι μέσα στις 3 ισχυρότερες χώρες του κόσμου.

Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, τουρκολόγος και νομικός, μιλά για τις τουρκικές προκλήσεις (17-06-2022).


Όπως είπε ο κ. Σταθακόπουλος, "Η Τουρκία έχει αντιληφθεί ότι ο δυτικός κόσμος μέχρι το 2050 θα έχει παρακμάσει τελείως. Γιατί το λέει αυτό; Βλέπει ότι δημογραφικά υστερούμε σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Δηλαδή η Ευρώπη και η Ελλάδα, βεβαίως, γερνάει. Αυτό το δηλώνουμε δηλαδή, γίνονται συνέδρια γι αυτό το θέμα. Ένα άλλο το οποίο κατέδειξε ο πόλεμος αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία είναι ότι η Ευρώπη έχει έλλειμμα τροφίμων και έλλειμμα ενέργειας. Για αυτό είπε, θα κάνω προγράμματα για να τα καλύψω αθροιστικά. Οι πληθυσμοί.Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών δεν ξεπερνούν το ένα δις. Είμαστε πολύ πιο κάτω. Αντίθετα ο υπόλοιπος πληθυσμός της ανθρωπότητας και κυρίως στην Ευρασία, ξεπερνάει όλους μαζί τα 6 δις, όλοι μαζί είμαστε γύρω στα 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι."

Ο κ. Σταθακόπουλος πρόσθεσε ότι, "Επίσης αντιλαμβάνεται (η Τουρκία) ότι όλη η ενέργεια του κόσμου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ευρασία και στον αραβικό κόσμο. Δηλαδή από πετρέλαια, αέρια και όλα τα σχετικά. Αντιλαμβάνεται ότι το σύνολο των όπλων και των πυρηνικών καταστροφικών το έχει ο άλλος κόσμος δεν το έχει η Δύση και ότι ο φυσικός χώρος της Τουρκίας είναι η Ευρασία, όπου έχει μέλλον η Ευρασία, όπως το βλέπει η Τουρκία."
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου