MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Δημήτρης Καζάκης: Κυβερνούν μ’ εργαλείο το ψέμα και τον φόβο, ο υπόκοσμος και η πολιτική αλητεία.

Τηλεφωνική επικοινωνία του οικονομολόγου και Γ.Γ. του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Δημήτρη Καζάκη, με τον Π. Ιωάννου στην εκπομπή “Ακροβάτες του Ονείρου», στον Σπορ News 90.1 FM (Λάρισα) την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016.

Ο μύθος της ελεύθερης επιλογής

Ο Αλέξης αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση της Τρόικας, όσον αφορά την ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου, ενώ ο Κυριάκος για την εφαρμογή τους – η ουτοπία της Δημοκρατίας και της ελεύθερης αγοράς

Είναι φανερό πως ο Αλέξης αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή, όσον αφορά την υιοθέτηση και την ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου – ενώ είναι η χειρότερη, σε σχέση με την εφαρμογή τους στην πράξη. Από την άλλη πλευρά, το ίδιο φανερό είναι πως ο Κυριάκος αποτελεί τη χειρότερη δυνατή επιλογή για την ψήφιση των μέτρων – ενώ την καλύτερη για την εφαρμογή τους. 

Νόμπελ Ειρήνης για τους Έλληνες στα Νησιά – Πολύ Ανθρώπινο για να είναι Αληθινό …

Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια παγκόσμια κίνηση διαδικτυακής μορφής, για τη συλλογή υπογραφών ώστε οι Έλληνες νησιώτες να είναι υποψήφιοι για το νόμπελ ειρήνης. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες ηλεκτρονικές υπογραφές από την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες του κόσμου. Απλοί πολίτες υπογράφουν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της καμπάνιας που ξεκίνησε από τον χρήστη Stephen K., από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της ιστοσελίδας avaaz.org.

Στο κείμενο που φιλοξενεί η ιστοσελίδα αναφέρεται:

H ΕΕ τα έκανε «μούσκεμα» στο σχέδιο με τους μετανάστες, γεγονός που αθωώνει «πανηγυρικά» την Ελλάδα

Η τελευταία έκθεση της ΕΕ αναφέρει ρητώς ότι έχουν μεταφερθεί μόνο 272 άτομα από την Ιταλία και την Ελλάδα από το σύνολο των 160.000 μεταναστών. Με λίγα λόγια το σχέδιο της ΕΕ έχει » πάει περίπατο». 

Επίσης η ΕΕ πρέπει να προσλάβει αρκετό προσωπικό για να επανδρώσει τα hotspots, με σκοπό την ταυτοποίηση των προσφύγων, σε μια κρίση η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι η μεγαλύτερη κρίση των προσφύγων, αναφέρει ο διεθνής τύπος

Βόρεια Κορέα: Πυρηνική δοκιμή προκαλεί τεχνητό σεισμό 5,1 Ρίχτερ.

Την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα, συνεχίζοντας με απόλυτη επιτυχία το πυρηνικό της πρόγραμμα. 

«Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών» μετέδωσε ο κρατικός σταθμός της χώρας.