MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Α.Ε.

Το Κράτος είναι νομικό πρόσωπο και στην ουσία είναι μια Ανώνυμη Εταιρία, στην οποία, επειδή υπάρχει μεγάλη διασπορά μετοχών (μερίδια εξουσίας μέσω της ψήφου) σε όλο τον κόσμο, την διοίκηση - εξουσία μπορούν και την ασκούν οι οργανωμένες μειοψηφίες.

Οι οργανωμένες αυτές μειοψηφίες είναι: κατ’ αρχήν φυσικά η οργανωμένη διαπλεκόμενη οικονομική ολιγαρχία, είναι τα οργανωμένα κόμματα, οι δυναμικές ΜΚΟ, οι διάφορες οργανωμένες κοινωνικές μειονότητες, τα διάφορα θρησκεύματα κ.λ.π.

Το 50% των Κυπρίων λένε πως δεν έχουμε ωφεληθεί από Ε.Ε.

Πιο σημαντικό ρόλο στο ευρωκοινοβούλιο επιθυμούν οι Κύπριοι , σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης «Parlameter 2017». 

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα στο πως κρίνουν την συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ οι Κύπριοι πολίτες απάντησαν πως την κρίνουν ως ‘κάτι καλό’ κατά 35% (αύξηση κατά 1% σε σχέση με το περσινό Ευρωβαρόμετρο) και ως ‘κάτι κακό’ μόλις κατά 19%. Το 45% απάντησε ουδέτερα λέγοντας πως την κρίνουν ‘ούτε ως κάτι καλό, ούτε ως κάτι κακό’. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος απαντήσεων της ΕΕ στο ίδιο ερώτημα έχει ως εξής: 57% ‘κάτι καλό’, 12% ‘κάτι κακό’ και 28% ‘ούτε κάτι καλό, ούτε κάτι κακό’. 

Κόλαφος για την ΕΕ η έρευνα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου: 77% των Ελλήνων θεωρούν ότι τους κατέστρεψε οικονομικά

Kόλαφος είναι για την ΕΕ τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου μόνο το 23% των Ελλήνων πιστεύει ότι η ΕΕ συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη. 

Αντίθετα το 36% των Ευρωπαίων θεωρούν πως η Ένωση συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη. Πάντως και αυτό το ποσοστό χαμηλό είναι. Είναι πλειοψηφία πλέον στην Ευρώπη αυτοί που πιστεύουν ότι η ΕΕ δεν θα έπρεπε να υφίσταται τουλάχιστον με την σημερινή της μορφή.