MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Ι. Μάζης : Το δόγμα Μπρζεζίνσκι στις ΗΠΑ- Οι «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας

Ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 98.4 , ανέλυσε γιατί κατά την γνώμη του, στο βαθύ αμερικανικό κατεστημένο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ , φαίνεται να επικρατεί το δόγμα Μπρζεζίνσκι για την Ρωσία , με την πλήρη γεωπολιτική υποταγή της, πιέζοντας την και μέσω του ΝΑΤΟ, σε περιοχές ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της όπως στην Ουκρανία. 
 
Όπως είπε, παρότι δεν είναι θιασώτης της Ρωσικής πολιτικής , θεωρεί λογική και αναμενόμενη την αντίδραση της Ρωσίας και τις «κόκκινες γραμμές» που θέτει. Είναι , σημείωσε, σαν να επιχειρούσε σήμερα ο Πούτιν διείσδυση στρατιωτικής επιρροής στην Καραϊβική και οι ΗΠΑ να έπρεπε να δηλώσουν αδιαφορία. Η ένταση προς το παρόν κατά τον κ. Μάζη δεν αποκλιμακώνεται, ενώ όπως σημείωσε αυτές οι εξελίξεις , έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Ανατολική Μεσόγειο , το ρόλο της Ελλάδας, την Τουρκία αλλά και τις εξελίξεις από τον EastMed έως το Κυπριακό. 
 

Ο δεσποτισμός είναι η νέα κανονικότητα: Διαφαινόμενες απειλές για την ελευθερία το 2022

johnhain / pixabay
Zero Hedge, Jan 08, 2022


Authored by John W. Whitehead & Nisha Whitehead via The Rutherford Institute,

[O John W.Whitehed είναι [Αμερικανός Νομικός, συνταγματολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Χριστιανικού Ινστιτούτου]Ράδερφορντ, οργανώσεως μη κερδοφόρου, ταγμένης στην υπεράσπιση των πολιτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με έδρα στην Σαρλότερσβιλ της Βιρτζίνια. Το έμβλημά της: ΄Εργο μας είναι να υποχρεώνουμε την κυβέρνηση να κυβερνά σεβόμενη με τους κανόνες του Συντάγματος»

Το Ινστιτούτο διαθέτει ένα δίκτυο δικηγόρων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσφέρει δωρεάν νομικές υπηρεσίες σε πολίτες των οποίων τα δικαιώματα απειλούνται ή παραβιάζονται και χρηματοδοτεί τις υπηρεσίες του από δωρεές. Προσφέρει νομική εκπαίδευση στους ενδιαφερομένους και δημοσιεύει ένα εβδομαδιαίο σχόλιο του ιδρυτού του, (όπως το κατωτέρω) που αναδημοσιεύεται από εκατοντάδες εφημερίδες και ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Η προσφορά του σε νομική εκπαίδευση είναι πολύτιμη για κάθε αναγνώστη, δοθέντος ότι η εφιαλτική πραγματικότητα που καταγγέλλει έχει καταπλακώσει ευρύτερα τον δυτικό πολιτισμό]


ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ! Χαμός με το ΒΙΝΤΕΟ του CNN: ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ πλέον οι πολίτες για τον COVID

( John.k - Μπορεί ίσως να φταίει και το ότι ο κόσμος έχει καταλάβει, ότι τα ΜΜΕ λένε ψέματα ακόμα και στα ψάρια ! )
 
– Ανησυχία και στην Ελλάδα! Οι διεθνιστές δημοσιογράφοι χάνουν την επαφή με τους πολίτες…

Οι δημοσιογράφοι του CNN, Μπράιαν Στέλτερ, και Όλιβερ Ντάρσι, εξέφρασαν τον ΦΟΒΟ τους πάνω στο γεγονός ότι περισσότεροι πολίτες αρχίζουν να ζουν ξανά κανονικά τη ζωή τους μετά από δύο χρόνια πανδημικού πανικού, αγνοώντας την, κατά πολλούς, προπαγάνδα, των μεγάλων μέσων ενημέρωσης. Τα ίδιο ισχύει μάλλον και για την Ελλάδα, όπου οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν ως πρότυπο τον τρόπο ενημέρωσης του διεθνιστικού αμερικανικού δικτύου, έχουν αρχίζει και χάνουν την ψυχραιμία τους.

Συγκεκριμένα ο Stelter έθεσε την εξής ερώτηση: