MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Σάββας Καλεντερίδης : Ο πόλεμος στα τουρκικά ΜΜΕ και σε επίπεδο δηλώσεων έχει ξεκινήσει

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της 1ης Σεπτεμβρίου, με τη Μαρία Σαράφογλου, συμμετείχε ο Σάββας Καλεντερίδης, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων, είπε ότι ο πόλεμος στα ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε επίπεδο δηλώσεων Τούρκων πολιτκών και δημοσιολογούντων, έχει ξεκινήσει και γίνεται οργανομένα και καθοδηγούμενα από το τουκρικό κράτος.

Επίσης, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε έναν πόλεμο με την Ελλάδα, γιατί έχει μια βασική αδυναμία, αφού είναι γυμνή από αντιαεροπορική άμυνα, ενώ πολλά από τα άρματα και τα πυροβόλα της 1ης Στρατιάς, ανατολικά του Έβρου, βρίσκονται στη Συρία και συγκεκριμένα στο Ιντλίμπ.

Υπόλογος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο Ερντογάν - Τι αναφέρει έκθεση μυστικών υπηρεσιών

Έκθεση καταπέλτης για μπίζνες του Ερντογάν με ISIS και πετρέλαια

Αποκαλύψεις για συνδέσμους και σχέσεις του Ερντογάν με το ISIS, το Κατάρ, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το λιβυκό πετρέλαιο έφερε στο φως απόρρητη έκθεση που περιήλθε στην κατοχή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ), πιθανότατα από αντίπαλες μυστικές υπηρεσίες.

Η αποκάλυψη έγινε αθελήτως τον Μάρτιο του 2019 και πέραν των στοιχείων που «καρφώνουν» τον Ερντογάν είναι ενδεικτική και του τρόπου με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση «παραπληροφορεί, διασπείρει ψεύδη, διαδίδει συνωμοσίες και χρησιμοποιεί τα media για να παραπληροφορεί το κοινό, δημιουργώντας ψεύτικες ιστορίες και χειραγωγώντας την κοινή γνώμη», σημειώνει τo Nordic Monitor.

Η Τουρκία δοκιμάζει την Ευρώπη στην Ανατολική Μεσόγειο

Του Marc Pierini

 
Τα αμφιλεγόμενα ζητήματα μεταξύ του μέλους του ΝΑΤΟ Τουρκίας και των Δυτικοευρωπαϊκών χωρών αφθονούν: οι Σύριοι πρόσφυγες, τα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο, τα δικαιώματα εξερεύνησης στην Ανατολική Μεσόγειο, οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Σύρια και στη Λιβύη, και η αρχιτεκτονική πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ. 

Το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα έχει επιλέξει να ακολουθήσει μια ανταγωνιστική προσέγγιση, καθιστώντας την αναταραχή βασικό παράγοντα της εξωτερικής της πολιτικής. Όταν οι υφιστάμενοι κανόνες δεν εξυπηρετούν τους στόχους της, όπως με τη διαμάχη για τα θαλάσσια σύνορα και την άδεια γεώτρησης, η Τουρκία μονομερώς δημιουργεί νέους κανόνες, με την πεποίθηση ότι η άλλη πλευρά θα υποκύψει στην πίεση. 

Ηγέτης τύπου Σαντάμ Χουσείν ο Ερντογάν, σχολιάζει ο Συρίγος: Τί λέει για το δημοσίευμα της Welt

Τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την εμπρηστική και υποτιμητική ρητορική Ερντογάν και Τούρκων αξιωματούχων αλλά και το δημοσίευμα της Welt πως ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του για θερμό επεισόδιο, σχολίασε ο Άγγελος Συρίγος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο, 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη, ο κ. Συρίγος αμφισβήτησε πως οι στρατηγοί του Ερντογάν θα έπαιρναν την πρωτοβουλία να του αρνηθούν βύθιση ελληνικού πλοίου ή κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους όπως αναφέρει το δημοσίευμα.