MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Τέμπη – Μανιφέστο «μαχαιριά» της Καρυστιανού σε Μητσοτάκη

Ανατριχιαστική ομιλία της χαροκαμένης μάνας σε εκδήλωση στον Βόλο
Το αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας κατάμεστο. Εκατοντάδες Βολιώτες συνωστισμένοι στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, χιλιάδες απέξω. Ολοι τους συγκινημένοι. Οταν εμφανίστηκε η Μαρία Καρυστιανού μαζί με τους άλλους γονείς, τα χειροκροτήματα ήταν εκκωφαντικά. Οσο και τα δάκρυα, όταν λίγο μετά η χαροκαμένη μάνα των Τεμπών θα εξαπέλυε βόμβες απευθείας στην καρδιά του συστήματος Μητσοτάκη και προσωπικά του πρωθυπουργού.
  • Από τον Βασίλη Γαλούπη
Πέρυσι τον Φεβρουάριο, η Μαρία Καρυστιανού έγινε σύμβολο του πόνου. Σήμερα είναι το σύμβολο δύναμης. Εμπνέει κάθε Ελληνα και Ελληνίδα, είναι ο μοναδικός άνθρωπος με δημόσιο λόγο που καταφέρνει να αγγίζει κάθε πολίτη αυτού του τόπου. Γι’ αυτό και αντιμετωπίζεται ως «εχθρός» από το Μαξίμου, από υπουργούς και βουλευτές της Ν.Δ., από μητσοτακικούς «δημοσιογράφους» και από πληρωμένα ανώνυμα τρολ.
 

Έχουν δίκιο οι Έλληνες να μην εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη;

Iστορικά, η διαφθορά εμφανίζεται σε οργανωμένες ομάδες, κοινωνίες, κράτη, οργανισμούς και εξελικτικά έχει εδραιωθεί ως κυρίαρχη και διαρκώς επιδεινούμενη μάστιγα της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει κρατική οντότητα, και πολιτικό σύστημα οποιασδήποτε απόχρωσης που να μην μαστίζεται, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, από τη λαίλαπα της διαφθοράς. Στις ανεπτυγμένες χώρες τα συστήματα καταπολέμησης του φαινομένου αποδεικνύονται ελάχιστα αποτελεσματικά και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, στις οποίες η διαφθορά εντοπίζεται ως Λερναία Ύδρα, μέσα στα ίδια τα συστήματα καταπολέμησής της.