MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Πως 79 χρόνια μετά από το τέλος του πολέμου, φθάσαμε στον ακήρυκτο Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο-Γ.Ρωμανός

O Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής Γιώργος Ρωμανός σε μια ιστορική αναδρομή 79 ετών, που εξηγεί πως έχουμε φθάσει στον «ακήρυκτο Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο της Ουκρανίας».
 
Όπως πάντα με ντοκουμέντα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν αν και στις εποχές που ζούμε κάποιοι δεν διστάζουν να διαστρεβλώνουν ακόμη και τα ιστορικά γεγονότα!
 

Απίστευτη παραδοχή Josep Borrell στο… βιβλίο του, η ΕΕ απέτυχε παντού – «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε αυτό το χάλι»

Το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας - κάποτε ίσως ένα από τα πιο ισχυρά στην Ευρώπη, πρακτικά πλέον δεν υπάρχει 
 
Ένας άνθρωπος που κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις στην ΕΕ, υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική του μπλοκ, παραδέχτηκε ότι η ΕΕ δεν κατάφερε να κάνει τίποτα. 
 
Ή ακόμα καλύτερα, τίποτα δεν λειτούργησε.
 
Η πολιτική που ακολουθήθηκε απέναντι στη Ρωσία δεν βοήθησε την Ουκρανία , πέραν του ότι κατέστρεψε την οικονομία της. 

Στον πάτο της Ευρώπης (και) σε ταχύτητες internet η Ελλάδα!

Και κατρακυλάει όλο και πιο χαμηλά
 
Παρά την κωμική κυβερνητική προπαγάνδα, η Ελλάδα όχι μόνο δεν αποτελεί το θαύμα της Ευρώπης, αλλά υστερεί και στην παγκόσμια κατάταξη! Την πρόοδο που έχει καταγραφεί συνολικά σε όλο τον κόσμο σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση συνδέσεων σταθερού δικτύου υψηλών ταχυτήτων παραθέτει με στοιχεία η Ookla, τονίζοντας πως η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις χώρες με τη λιγότερη πρόοδο.