MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Πως 79 χρόνια μετά από το τέλος του πολέμου, φθάσαμε στον ακήρυκτο Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο-Γ.Ρωμανός

O Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής Γιώργος Ρωμανός σε μια ιστορική αναδρομή 79 ετών, που εξηγεί πως έχουμε φθάσει στον «ακήρυκτο Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο της Ουκρανίας».
 
Όπως πάντα με ντοκουμέντα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν αν και στις εποχές που ζούμε κάποιοι δεν διστάζουν να διαστρεβλώνουν ακόμη και τα ιστορικά γεγονότα!
 

 
«79 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Π Π, η Ευρώπη και ο πλανήτης βιώνουν έναν τυπικά ακήρυκτο αλλά υπαρκτό Γ΄Π Π, στο έδαφος της Ουκρανίας. Και είναι παγκόσμιος αυτός ο πόλεμος, αφού λαμβάνουν μέρος, με διαφορετικούς τρόπους, από τη μια πλευρά η συμμαχία της «Συνολικής Δύσης» υπό τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αποτελούμενη από 54 χώρες και από την άλλη –μία χώρα–, η Ρωσική Ομοσπονδία. Ο πόλεμος είναι ολοκληρωτικός, καθώς διεξάγεται στο έδαφος, τη θάλασσα, τον αέρα και το διάστημα, χρησιμοποιούνται πολλά όπλα και υπάρχουν εκτεταμένες οικονομικές ζημιές με παγκόσμιες επιπτώσεις. Τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα αυτού του πολέμου επισφραγίζουν οι μαζικές απώλειες αμάχων, τα κύματα μετανάστευσης και η συνεχής καταπάτηση διεθνών συνθηκών, όπως εκείνων που δεν επιτρέπουν τη χρήση βομβών διασποράς, απεμπλουτισμένου ουρανίου, ναρκών και άλλων απαγορευμένων όπλων», λέει μεταξύ άλλων ο κ.Γιώργος Ρωμανός.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου