MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Υπερπλεόνασμα μέσω ρυθμίσεων, κατασχέσεων

Στα 6,5 δισ. ευρώ υπολογίζουν από τη φορολογική διοίκηση ότι θα ανέλθουν οι εισπράξεις από ληξιπρόθεσμα χρέη το 2018. Οπως υποστηρίζουν, ρυθμίσεις αλλά και κατασχέσεις κινητών αξιών και ακινήτων θα εκτινάξουν τα έσοδα, τα οποία στα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν φθάσει στα 4 δισ. ευρώ.

Επί της ουσίας, σε διάστημα τριών μηνών η ΑΑΔΕ υπολογίζει να εισπράξει επιπλέον 2 δισ. ευρώ συνεπεία κυρίως της ένταξης των οφειλετών στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Ο φόβος κατασχέσεων αναγκάζει τους φορολογουμένους, παρά το γεγονός ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητά τους, να τακτοποιούν πλέον πρώτα την εφορία και εν συνεχεία τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.

Μια ανθελληνική ελληνική κυβέρνηση

Το γεγονός ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταυτόσημες απόψεις για τη δολοφονία του Κ. Κατσίφα και την ίδια απαρέσκεια για την ελληνική μειονότητα, την ελληνική σημαία και τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών δεν είναι τυχαίο. 


Είναι και οι δύο παιδιά του καθεστώτος Χότζα και δεν το κρύβουν.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση στρέφεται εναντίον εκείνων που είναι υποχρεωμένη από τις διεθνείς συνθήκες να υπερασπίζεται. Οι δηλώσεις Φίλη χτες και προχτές, η σιωπή του πρωθυπουργού για τη δολοφονία ενός Έλληνα στην Αλβανία..

Η ανάκτηση του Κράτους Δικαίου

Εάν δεν τιμωρηθεί κανένας για τη μετατροπή της Ελλάδας σε μία ανοχύρωτη περιοχή, σε μία αποτυχημένη χώρα υπό την οικονομική κατοχή της Γερμανίας που δεν μπορεί καν να προστατεύσει τους Πολίτες της και την εδαφική της ακεραιότητα, με κίνδυνο να χαθεί εντελώς ως Έθνος, τότε είναι αδύνατον ποτέ να βρεθούν ρεαλιστικές λύσεις για τα προβλήματα μας.

Επικαιρότητα
 
Είναι φανερό πως όταν απαιτείται από τους Πολίτες η εφαρμογή των αποφάσεων των δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένου βέβαια του ΣτΕ, στα πλαίσια του Κράτους Δικαίου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη κράτους – κάτι που δεν χαρακτηρίζει την Ελλάδα σήμερα, αφού έχει μετατραπεί σε μία αποικία των δανειστών της, επικεφαλής των οποίων είναι η γερμανική κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, εάν η χώρα δεν ανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία με κάθε θυσία, όλες οι αναφορές στη μη τήρηση των νόμων και των αποφάσεων είναι κενές περιεχομένου – κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη.