MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ellinika Hoaxes: Αλήθεια είναι μόνο όσα λέει η κυβέρνηση

Λες και βρέθηκε ένας περαστικός που είπε, ξαφνικά, «σήμερα θα γράψω 93 σελίδες για τη διαχείριση της κρίσης»… 

 
Σε ένα αντι-δημοσιογραφικό ατόπημα υπέπεσαν χθες τα ellinika hoaxes στην προσπάθειά τους να πείσουν το ελληνικό κοινό ότι είναι fake news “απόρρητη” γερμανική έκθεση που έλεγε ότι ο COVID 19 υπερεκτιμήθηκε. Και αυτό διότι την έκθεση δεν την συνέταξε όποιος – όποιος, όπως θέλουν να εμφανίσουν τα hoaxes, αλλά ένας πολιτικός επιστήμονας ονόματι Stephen Kohn με την συμβολή Γερμανών επιστημόνων, για λογαριασμό της υπηρεσίας Unit KM4 του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών (σ.σ. υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων, κάτι σαν τη δική μας “πολιτική προστασία”), στην οποία ο ίδιος εργαζόταν. 

Η σύγχρονη πολιτική ορθότητα και τα social media

Γράφει ο δρ Δημήτρης Γκίκας

Η σύγχρονη πολιτική ορθότητα δεν είναι κάτι διαφορετικό από την τακτική της κατευθυνόμενης πληροφόρησης που χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Το ότι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης επιλέγουν να ακολουθούν τέτοιες τακτικές αποδεικνύει ότι η δημιουργία τους δεν ήταν καθόλου τυχαία, ούτε στόχευε στο να προάγουν την ελεύθερη σκέψη. Αντιθέτως, ο πρωταρχικός τους σκοπός ήταν και παραμένει ο έλεγχος των μαζών και η χειραγώγησή τους.

Ο επικείμενος ελληνοτουρκικός πόλεμος και οι αθηναϊκές ελίτ

Όταν ο Αλέξης Παπαχελάς διαπιστώνει αίφνης ότι απέναντι στην Τουρκία έφτασε η «στιγμή της αλήθειας», καταλαβαίνει κανείς πλέον ότι τους ανθρώπους που μας κυβερνούν τούς λούζει κρύος ιδρώτας. 

Όταν ο διευθυντής της Καθημερινής γράφει: «Ίσως έχει επίσης έλθει η στιγμή να αποδείξουμε ότι είμαστε μια χώρα που παίρνει στα σοβαρά την εθνική της ασφάλεια: με υποχρεωτική θητεία στα 18, έμφαση στην αμυντική βιομηχανία, δημιουργία πραγματικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, κατάργηση των βλακωδών διαδικασιών για την αγορά εξοπλισμών σε επείγουσα βάση, αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να λογαριάζει κανείς το πολιτικό κόστος», λέει ουσιαστικά το εξής: Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν τις τελευταίες δεκαετίες, περιλαμβανομένων των τωρινών που ο ίδιος και η εφημερίδα του ζηλωτικά στηρίζουν, δεν παίρνουν στα σοβαρά την εθνική μας ασφάλεια. 

Μειωμένη ΑΟΖ και για Κρήτη ζητάει το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ! – Ώρα για Μητσοτάκη-Σίσι

Η επίσκεψη Δένδια στο Κάιρο είναι αναμφισβήτητα κρίσιμη. Στην Αθήνα ελπίζουν ότι αυτή τη φορά θα υπερκεράσουν τις αιγυπτιακές επιφυλάξεις και θα καταστεί δυνατή η υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης της ΑΟΖ των δύο χωρών, ή τουλάχιστον θα ανοίξει ο δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση. Μία ματιά στον χάρτη δείχνει ότι μία τέτοια συμφωνία θα διεμβολίσει το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης που έχει μετατραπεί σε "θηλιά" στον λαιμό της Ελλάδας. 

Για ποιον λόγο άραγε δεν έχει καταστεί μέχρι τώρα δυνατή η υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης με την Αίγυπτο, παρότι διεξάγονται εδώ και πολλά χρόνια σχετικές διαπραγματεύσεις; Είναι αληθές ότι μέχρι ένα χρονικό σημείο εκτός από τις επιφυλάξεις του Καΐρου υπήρχε και αμφιθυμία εκ μέρους της Αθήνας. Ναι μεν ήθελε μία τέτοια συμφωνία, αλλά ταυτοχρόνως φοβόταν ότι θα προκαλούσε την έμπρακτη αντίδραση της Άγκυρας. Εάν, όπως αναμενόταν, οι Τούρκοι έσπευδαν να πραγματοποιήσουν έρευνες εντός της οριοθετημένης πλέον ελληνικής ΑΟΖ, θα προκαλούσαν ελληνοτουρκική κρίση, αφού η Αθήνα δεν θα μπορούσε να μην προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.