MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Γιατί η CIA και η Γερμανία κατασκόπευαν επί δεκαετίες εκατοντάδες χώρες

Οι αμερικανικές και γερμανικές μυστικές υπηρεσίες επί δεκαετίες κατασκόπευαν πάνω από 100 χώρες μέσω μίας ελβετικής εταιρείας κωδικοποιητών και κρυπτογράφησης μηνυμάτων, αποκαλύπτουν σήμερα δημοσιεύματα και στις τρεις χώρες.

Η κατασκοπεία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο 

Η εταιρεία Crypto AG είχε καταστεί ηγέτης στον τομέα της κωδικοποίησης/κρυπτογράφησης μηνυμάτων μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πωλώντας έναντι «πολλών εκατ. δολαρίων» τα προϊόντα της σε πάνω από 120 χώρες, έως και πρόσφατα, τονίζεται σε δημοσίευμα της Washington Post, που παρουσιάζει τα ευρήματα μίας κοινής δημοσιογραφικής έρευνάς της με το γερμανικό δίκτυο ZDF και την ελβετική ραδιοτηλεόραση RSF. 

Δείτε ποια τράπεζα και με ποιον τρόπο χρηματοδότησε τη γενοκτονία των Ελλήνων στη Μικρά Ασία!

Μια ιστορική αλήθεια για τους «φίλους» κι «εταίρους» Γερμανούς που κατέστρεψαν τον Ελληνισμό στην Τουρκία εκμεταλλευόμενοι την ικανότητα για εμπόριο και πολιτισμό, των Ελλήνων. Το 1914 ξεκίνησε ο πρώτος διωγμός των Ρωμιών στα παράλια της Μικρασίας, με τη σφαγή της Φώκαιας.

Το τραπεζικό deal και η ίδρυση της Deutsche Bank

Η διείσδυση της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο – οδηγός «Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού».

Η πλειοψηφία των Ελλήνων κατά του ΝΑΤΟ - ''Μας ανήκουν εδάφη γειτονικών χωρών''

Μία δημοσκόπηση έκπληξη ήρθε στο ''φως'' της δημοσιότητας.

Οι Έλληνες για πρώτη φορά δηλώνουν πως δεν εμπιστεύονται το ΝΑΤΟ. Οι κριτικές για την Συμμαχία μάλιστα είναι οι χειρότερες και το αξιοσημείωτο είναι στο ότι δεν ''ψηφίζουν'' κατά οι αριστεροί, αλλά πολίτες από όλα τα ιδεολογικά ''φάσματα'' και αυτό έχει την σημασία του.

Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο το 53% των πολιτών σε 16 χώρες- μέλη έχουν θετική εικόνα για τη Συμμαχία και μόνο το 27% αρνητική. Ωστόσο, οι απόψεις σε διάφορα ζητήματα ποικίλλουν- ειδικά όσον αφορά στις υποχρεώσεις περί συλλογικής άμυνας που προκύπτουν από το Άρθρο 5, βάσει του οποίου επίθεση εναντίον μιας χώρας- μέλους είναι επίθεση εναντίον όλων.