MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Υδρίτες μεθανίου στην ελληνική ΑΟΖ – Ο άγνωστος ενεργειακός πλούτος

Το 2012 με ανακοίνωσή μου σε ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα “Ελληνικοί υδρογονάνθρακες από την έρευνα στην εκμετάλλευση” είχα παρουσιάσει τις προοπτικές παρουσίας υποθαλάσσιων μη συμβατικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην χώρα μας. Τα κοιτάσματα αυτά αφορούν συγκεντρώσεις από υποθαλάσσιους στερεούς υδρίτες μεθανίου ή μεθανυδριτών (Methane Hydrates or Clathrates) που υπάρχουν στην Μεσόγειο και εντοπίζονται σε θαλάσσια βάθη που υπερβαίνουν τα 1.500 μέτρα ύδατος.
 

Συμβούλιο της Επικρατείας: Υγειονομικοί διεκδικούν 8,8 εκατ. ευρώ από 19 δικαστές

Αγωγή κακοδικίας έχουν καταθέσει 176 υγειονομικοί κατά 19 δικαστών της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκριναν συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους, ενώ το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε το αντίθετο
 
Μέσα σε κλίμα έντασης συζητήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο Εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας - υπό την προεδρία της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα - Χριστοφιλέα - η αγωγή 176 υγειονομικών κατά των 19 μελών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό τον τότε πρόεδρο Δημήτρη Σκαλτούνη, που απέρριψαν κατά πλειοψηφία (απόφαση 1684/2022) την αίτησή τους κατά της υπουργικής απόφασης που προέβλεπε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους. Οι 176 διεκδικούν ως αποζημίωση από τους 19 δικαστές το συνολικό ποσό των 8,8 εκατ. ευρώ.