MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Γιώργος Φίλης: “Μόνο με θερμό επεισόδιο αλλάζει το Status Quo… κίνδυνος”

“Δημιουργείται άξονας με στρατιωτική αντισυσπείρωση κατά της Τουρκίας από την μια με την άσκηση Μέδουσα και από την άλλη μεταξύ Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ”, ανέφερε, σε συνέντευξή του, ο Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) Γιώργος Φίλης.


Παράλληλα όμως ο κ. Φίλης τόνισε ότι οφείλουμε να μην εφησυχάζουμε “γιατί είμαστε μόνοι μας”. Τόνισε επίσης ότι “το Oruc Reis δεν κόβει βόλτες απλό αλλά κάνει δήλωση ότι γκριζάρει την περιοχή, ενώ η Γερμανία κοιτάει μόνο το δικό της συμφέρον με την Τουρκία κι όλα τα υπόλοιπα τα βάζει σε δεύτερη μοίρα.

Υπογεννητικότητα και συβαριτισμός στην Ελλάδα

Όλοι οι Έλληνες μεταμορφωθήκαμε κυριολεκτικά σε σύγχρονους «λωτοφάγους», λησμονώντας εντελώς το πιο σημαντικό και φλέγον πρόβλημα


Τα τελευταία δέκα χρόνια, με την προσοχή και τα μάτια μας στραμμένα αποκλειστικά στην οικονομικοπολιτική κρίση που ταλάνισε την πατρίδα μας (και τώρα τελευταία στην ατυχή συγκυρία της πανδημίας), σχεδόν όλοι οι Έλληνες μεταμορφωθήκαμε κυριολεκτικά σε σύγχρονους «λωτοφάγους», λησμονώντας εντελώς το πιο σημαντικό και φλέγον πρόβλημα, που κατατρώει τις σάρκες του έθνους εδώ και αρκετές δεκαετίες: Την απίστευτη υπογεννητικότητα, τη σύγχρονη Λερναία Ύδρα, που κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο απειλητική για το μέλλον της κοινωνίας μας. Η προβολή του προβλήματος στο μέλλον είναι τουλάχιστον εφιαλτική. Ο πληθυσμός της Ελλάδος, συρρικνώνεται, κάθε χρόνο, με απίστευτα ραγδαίους ρυθμούς, έτσι ώστε σε ένα μέσο διάστημα 20-25 ετών η χώρα μας θα κατακλύζεται από ηλικιωμένους ή υπέργηρους ανθρώπους, συρρικνωμένη σε έναν πληθυσμό Ελλήνων που, στην καλύτερη περίπτωση, δεν θα ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια. Χωριά ολόκληρα ερημώνονται εντελώς και κωμοπόλεις μετατρέπονται σε μικρά χωριά με ελάχιστους νέους κάτω των 40 ετών!

Η αυτοκτονία της μεσαίας τάξης

Η Δικαιοσύνη θεωρείται ακόμη από τη μεσαία τάξη ως η «σανίδα σωτηρίας» – αυτή που θα την προστατεύσει, που δεν θα επιτρέψει δηλαδή να χαθούν τα δικαιώματα ή η περιουσία της, όσο και αν απαξιωθεί προσωρινά. Πιστεύει επίσης πως η διαφθορά θα φυλακιστεί, ότι η διαπλοκή θα καταπολεμηθεί, πως ο στόχος της Τρόικα είναι η εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, ότι δεν είναι αντιμέτωπη με μία κυβέρνηση του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», καθώς επίσης πως η ίδια δεν θα είναι το επόμενο θύμα του βιασμού που συντελείται στη χώρα μας. Πως τιμωρείται απλά για τα λάθη της στο παρελθόν, κάτι που χαρακτηρίζει επίσης την κατώτερη – για εντελώς διαφορετικούς όμως λόγους, τους οποίους προανέφερα. Συμπερασματικά λοιπόν, έχει την ψευδαίσθηση πως η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν αποτελεί ήδη παρελθόν, πως η κατάσταση δεν είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την ίδια, για την πατρίδα της και για τα παιδιά της, καθώς επίσης ότι τα πάντα μπορούν να διορθωθούν, χωρίς να αμυνθεί συλλογικά, χωρίς να πολεμήσει και χωρίς να χρεοκοπήσει ξανά η χώρα – γεγονός που μάλλον σημαίνει πως δεν θα αποφύγει τελικά την ολοκληρωτική καταστροφή, οδηγούμενη με τη σειρά της στη σκοτεινή σπηλιά, μαζί με την ήδη αλυσοδεμένη κατώτερη τάξη.