MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Γιατί η κυβερνητική πολιτική βλάπτει την ενεργειακή υγεία της Ελλάδας

(
John.k - Η κυβέρνηση στην Ελλάδα, εξυπηρετεί το κράτος, όχι τους Έλληνες.  ) 
 
Η απόφαση για πρόωρη απολιγνιτοποίηση της χώρας δεν μαραζώνει οικονομικά μόνο την ευαίσθητη περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και πλήττει συνολικά την ενεργειακή υγεία της Ελλάδας. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προσαρμόζεται ουσιαστικά στις επιθυμίες της Γερμανίας με την επί τροχάδην κατάργηση του λιγνίτη. Δεν είναι, όμως, το μόνο απαράδεκτο δείγμα γραφής. Έχουμε και τις δηλώσεις Δένδια στο Arab News ότι η χώρα μας δεν θα προχωρήσει σε εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Αυτά δημιουργούν μία επικίνδυνο πολιτική, η οποία μπορεί να προκαλέσει ενεργειακό αφανισμό με ό,τι αυτός συνεπάγεται και στο γεωπολιτικό επίπεδο. Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι κυβερνώντες φαίνεται ότι δεν παρακολούθησαν τί συνέβη στο Τέξας. Ολάκερη η Πολιτεία αυτή, η δεύτερη στις ΗΠΑ με 30 εκατομμύρια πληθυσμό, βυθίστηκε στο σκοτάδι!

Ο μυστηριώδης φορητός υπολογιστής της Πελόζι και τα “ρωσικά ίχνη”: γιατί το FBI αναστατώνει τις ΗΠΑ

Πράκτορες του FBI διεξάγουν επιχειρήσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, εισβάλλοντας σε σπίτια απλών Αμερικανών για να αναζητήσουν έναν φορητό υπολογιστή της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι. Αυτό αναφέρθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Fox News.


Η ιστορία, η οποία μπορεί να συγκριθεί με την πλοκή της διάσημης αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς “Santa Barbara”, ξεκίνησε στις 6 Ιανουαρίου, όταν οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου μετά τη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ. Οι εργασίες του Κογκρέσου διακόπηκαν για αρκετές ώρες. Μια διαδηλώτρια και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών, ενώ τρεις άλλοι πέθαναν από μη βίαια αίτια. Αφού τα όργανα επιβολής του νόμου απομάκρυναν τους ταραξίες από το κτίριο, οι βουλευτές ενέκριναν τη νίκη του δημοκράτη Τζο Μπάιντεν στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές.

Η Γαλλία θα πουλήσει 30 Rafale στην Αίγυπτο σε μια συμφωνία 4,5 δισ δολαρίων

Military_Material / pixabay
( John.k - Η κυβέρνηση στην Ελλάδα, εξυπηρετεί το κράτος, όχι τους Έλληνες. )
 
Η Γαλλία συμφώνησε να πουλήσει 30 μαχητικά Rafale στην Αίγυπτο σε μια συμφωνία 3,75 δισεκατομμυρίων ευρώ (4,5 δισεκατομμύρια δολάρια) που θα μπορούσε να σφραγιστεί μόλις την Τρίτη, ανέφερε ο ερευνητικός ιστότοπος του Disclose, επικαλούμενος εμπιστευτικά έγγραφα, αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Πράγματι, έχουν πραγματοποιηθεί πολύ προχωρημένες συζητήσεις με την Αίγυπτο και θα μπορούσαν να γίνουν ανακοινώσεις πολύ σύντομα», δήλωσε γαλλική κυβερνητική πηγή στο Reuters σε απάντηση στη δημοσίευση του Disclose τη Δευτέρα, ενώ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.