MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω covid - Bαθαίνει το χάσμα, στο κόκκινο και η Ελλάδα

Οι χειρότερες παραβιάσεις παρατηρήθηκαν στη Σερβία - Στο κόκκινο και η Ελλάδα


Η πολιτική προσέγγιση της Ευρώπης στην πανδημία του κορωνοϊού έχει βαθύνει το χάσμα Ανατολής-Δύσης, σύμφωνα με ανάλυση του Guardian.
 
Πέντε από τις 18 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχουν καταγράψει σημαντικές παραβιάσεις των διεθνών δημοκρατικών ελευθεριών από τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Varieties of Democracy (V-Dem), σε σύγκριση τις 12 χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
 
Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ήταν πιο πιθανό να στραφούν σε καταχρηστικά μέτρα επιβολής, παραπληροφόρηση και μεροληπτικά μέτρα, με τη συνηθέστερη παραβίαση να είναι οι περιορισμοί στα μέσα ενημέρωσης.
 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM

28/12/17

Με θέμα : Ουκρανία, Ρωσία, ΝΑΤΟ, Τουρκία, Εξελίξεις

Ντροπή για το Facebook τα δύο μέτρα και σταθμά για τον Μόσιαλο

Από πότε ένας υπουργός της κατά τεκμήριο πλέον αποτυχημένης κυβέρνησης από τη Μεταπολίτευση μπορεί να θεωρείται asset για την χώρα; Από πότε κάποιος που συνέβαλε στην κονιορτοποίηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να επανέρχεται σαν “σωτήρας”; Ο λόγος φυσικά για τον Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος κατάφερε να εξοργίσει εκατομμύρια Χριστιανούς, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους!


Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί τους Έλληνες. Υπάρχει στο διαδίκτυο το βίντεο με δηλώσεις του, που ως υπουργός της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου το 2011, αντί να προσπαθεί να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις, μας έστησε συλλήβδην στον τοίχο: «Οι Έλληνες έκαναν σπίτια με δανεικά των Γερμανών και δεν επιτρέπεται να έχουμε περισσότερες ιδιόκτητες πρώτες κατοικίες από τους Γερμανούς»!

Απειλούν ΤΗΝ ΖΩΗ επιστημόνων; ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ, πασίγνωστος γιατρός προειδοποιεί: ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ!

Συγκλονιστική η αφήγησή του! Ισχυρίζεται πως απειλούν με θάνατο γιατρούς που μιλάνε κατά των μαζικών εμβολιασμών – Το ΒΙΝΤΕΟ προκαλεί ήδη σεισμό!!!


Ο Dr. Βλαντιμίρ Ζελένκο, ο οποίος έχει τοποθετηθεί επιστημονικά κατά των μαζικών εμβολιασμών COVID, προειδοποιεί ότι υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια για να φιμώσει τους γιατρούς που λένε την αλήθεια, όπως ο ίδιος, και σημειώνει πως εάν πεθάνει σύντομα, δεν θα είναι από κακή υγεία ή από το ίδιο του το χέρι.


Στο κρίσιμο μήνυμα που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, ο Dr Ζελένκο ισχυρίζεται ότι ο πόλεμος του κατεστημένου εναντίον των επιστημόνων που λένε την αλήθεια στον ιατρικό κλάδο δεν πρόκειται να υποχωρήσει και οι καλοί άνθρωποι πρέπει να ξεσηκωθούν!

Η Τουρκία στα όρια του χάους


Τα προβλήματα της Τουρκίας είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου δικής της υπαιτιότητας – με την κυβέρνηση της να έχει καταπνίξει τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, καθώς επίσης να διασπείρει συνεχώς το διχασμό στον πληθυσμό, έτσι ώστε να εμποδίσει/καταστείλει την άνοδο μίας ενωμένης πολιτικής αντιπολίτευσης. Μπορεί λοιπόν λόγω των ισχυρών οικονομικών επιδόσεων του κυβερνώντος κόμματος μετά το 2002 να εκλέγεται συνεχώς, αλλά η στήριξη και η εμπιστοσύνη των Πολιτών έχει μειωθεί απότομα, λόγω της επιδεινούμενης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της χώρας – σημειώνοντας πως ο δικτάτορας υποστηρίζει όλο και περισσότερο την ιδέα ενός θρησκευτικού κράτους, παρά το ότι το Σύνταγμα επιβάλλει ένα κοσμικό. Καταστέλλει επί πλέον ανελέητα τους δημοσιογράφους και την πολιτική διαφωνία, ειδικά μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 – ενώ διεξάγει πολέμους όπου μπορεί. Στα πλαίσια αυτά δεν αποτελεί μόνο κίνδυνο για τις γειτονικές χώρες, όπως κυρίως για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την περιοχή και όχι μόνο – αφού η κατάρρευση και η αποσταθεροποίηση μίας χώρας των 85 εκ., στη συγκεκριμένη γεωπολιτική θέση, μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα παγκοσμίως. Ευτυχώς πάντως, μέχρι στιγμής η νομισματική κρίση της Τουρκίας δεν έχει «μολύνει» τις υπόλοιπες αναπτυσσόμενες οικονομίες του δικού της μεγέθους – κάτι που φυσικά θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς ξαφνικά.