MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ, ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ, ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ.


ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Konstantina Anastasopoulou. “Καλημέρα με αγάπη και σεβασμό στον συνάνθρωπο. Ξεκαθάρισμα. Το εμβόλιο είναι σε πειραματικό στάδιο. Δεν έχει πιστοποιητικό έγκρισης ασφαλείας. Ο ΕΟΦ έχει ανακοινώσει ότι πιστοποιητικό έγκρισης ασφαλείας ίσως να δώσει από τον Ιανουάριο του 2023 και μετά . Δεν έχει αδειοδότηση. Η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει τον Δεκέμβρη.
 

Α.Φώσκολος: Γιατί είναι παραμύθι η κλιματική αλλαγή

( John.k - Οι ψεκασμένοι της κυβέρνησης αντί για γκαζάκια και ολιγωρία στην Εύβοια βλέπουν κλιματική αλλαγή, προκειμένου να βάλουν νέους φόρους )

Ο Ομότιμος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μέλος της Γεωλογικής Ακαδημίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος, εξηγεί τι ισχύει με την κλιματική αλλαγή.

«Βάλαμε έναν ενεργειακό σχεδιασμό με πάρα πολλές μονάδες φυσικού αερίου και ανεμογεννήτριες, το οποίο είναι αντιοικονομικό, καταστρεπτικό για την ΔΕΗ και βγάζει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακος, ενώ πάμε να καταπολεμήσουμε την παραγωγή του διοξειδίου του άνθρακος.

ΡΑΕ | Αδεια για 17 ανεμογεννήτριες σε Μαντούδι, σε Λίμνη και σε Αγία Άννα – Στα σημεία της φωτιάς!

Πρόκειται για αίτηση που είχε υποβληθεί από το 2005 και ξαφνικά, «αδειοδοτήθηκε» τώρα. Ήδη ο Δήμος Μαντουδίου Λίμνης -Αγ.Αννας μετά την ανακοίνωση της απόφασης από την ΡΑΕ, αναμένεται να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη αποφάσεων.


Συγκεκριμένα, η αίτηση έχει γίνει από την ίδια την ΤΕΝΕΡΓ, για αιολικό πάρκο ισχύος 34MW (με 17 ανεμογεννήτριες των 2 MW με διάμετρο πτερωτής 80 μέτρα) στη θέση «Μπαρδάκος Σουληνο» της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας

Στην ΤΕΝΕΡΓ περιλαμβάνονται σήμερα 14 έργα στην Εύβοια, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 175,47 MW, εκ των οποίων τα μισά σε αριθμό, αλλά μεγαλύτερα σε ισχύ (127,05 MW) τέθηκαν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια του 2020, ενώ το πιο «φρέσκο», ισχύος 7,65 MW, μόλις τον περασμένο μήνα.

Νέο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο Λιγνίτη εγκαινιάστηκε στη Γερμανία και ξεκίνησε τη λειτουργία του

( Άρθρο
)
 
Γράφει ο Παναγιώτης Μπένος

Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Datteln – 4 των 1.100 M W που ανήκει στην Umiper και βρίσκεται στο Dattelm στην περιοχή της βόρειας Ρημανίας Βεστφαλίας άνοιξε πάρα το δηλωμένο σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης με οδηγίες της Ε.Ε. για τον τερματισμό της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα στη χώρα .

Την ίδια ώρα η Ελλάδα ακολουθώντας χωρίς ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για παράταση και μάλιστα κατ” υπέρβαση τις ευρωπαϊκές οδηγίες τρέχει να κλείσει τα δικά της εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη οδηγώντας στην οικονομική καταστροφή τις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Το εργοστάσιο αυτό στη Γερμανία ειπώθηκε ότι είναι το τελευταίο που θα συνδεθεί στο δελτίο παραγωγής της χώρας.

Eurostat: Βουτιά 49% στην χρήση λιγνίτη στην Ελλάδα το 2019

Τα στοιχεία είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά σε σχέση με το 2018, αφού το ποσοστό μείωσης στην Ελλάδα ανεβαίνει στο 63% 
 
Κατακόρυφη πτώση παρουσίασε η χρήση του λιγνίτη στην Ελλάδα το 2020, αφού σε σχέση με το 2019 μειώθηκε κατά 49%.
 
Αυτό αποδεικνύουν τα νεότερα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat για την χρήση λιγνίτη στην ΕΕ, με τους αριθμούς να είναι εντυπωσιακοί.
 
Σύμφωνα με την Eurostat, η συνολική κατανάλωση λιγνίτη στην Ελλάδα, περιορίστηκε από τα 26,62 εκατομμύρια τόνους το 2019 σε 13,56 εκατομμύρια τόνους το 2020.
 

Γιώργος Τράγκας: «Ούτε 40% δεν παίρνουν σήμερα μαζί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Το Βερολίνο σπεύδει να τους σώσει αλλά...»

Τα φιλοκυβερνητικά site πρόβαλλαν με την έπαρση της Αρίας Φυλής, την πομπή των 40 Γερμανικών πυροσβεστικών οχημάτων, επανδρωμένων με 200 πυροσβέστες της χώρας του ξανθού Ζίγκφριντ που κατευθύνονταν προς τον Ευρωπαϊκό Νότο να σώσουν (με μεγάλη καθυστέρηση) τους Έλληνες κατοίκους του Μεσογειακού Γερμανικού προτεκτοράτου.

Αφού πρώτα έγιναν παρανάλωμα του πυρός μεγάλες περιοχές του και έμειναν άστεγοι χιλιάδες Έλληνες. Έτσι μας είπαν σήμερα, ότι οι “σωτήρες Γερμανοί”, που μας “αγαπάνε και είναι φίλοι μας”, αφού ο δικός τους άνθρωπος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βοήθησε να βάλουν στο φουλ τις γραμμές παραγωγής ανεμογεννητριών, η SIEMENS, η ENERCON και η VESTAS.