MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Λίστα «Πέτσα» ύψους 211 εκατ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός! – Για να μείνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ευχαριστημένα

Την έχουν «βαφτίσει» έξοδα «επικοινωνίας»
 
Διαβάζοντας προσεκτικά τις εκατοντάδες σελίδες του προϋπολογισμού προκύπτει πως η κυβέρνηση θα δώσει για «επικοινωνία» το 2024 το απόλυτα σεβαστό ποσό των 211 εκατομμυρίων!
 
Με μία απλή «μετάφραση» στην σημερινή εποχή η «επικοινωνία» σημαίνει προπαγάνδα.
 
Από την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού προβλέπεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου (η Προεδρία της Κυβέρνησης) θα στοιχίσει 38,2 εκατομμύρια ευρώ για το 2024 εκ των οποίων τα 18,1 θα πάνε σε «επικοινωνία και ενημέρωση». Τα υπόλοιπα προορίζονται για τον «επιτελικό συντονισμό».
 

Σοκ: Οι Έλληνες θα πληρώσουν φόρους 64 δισ. ευρώ – Πώς με πληθωρισμός, ΕΦΚ και ΦΠΑ χρηματοδοτούν την… ανάπτυξη

Η κυβέρνηση «ξεκούραστα» θα παρουσιάσει... πλεονάσματα
 
Έσοδα από φόρους 63 δισ. ευρώ προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός για το 2024 τα οποία κυρίως θα προκύψουν από τον πληθωρισμό και άρα από τον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, αυξάνοντας τις εισπράξεις κατά 1,63 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2023 (που επίσης ήταν υψηλές λόγω των ίδιων συνθηκών).
 
Το σκεπτικό είναι απλό: Ο πληθωρισμός αυξάνει τις τιμές, οι τιμές αυξάνουν τον ΦΠΑ σε απόλυτους αριθμούς και φυσικά και τα έσοδα που προκύπτουν από τον ΕΦΚ, θα είναι και αυτά αυξημένα.