MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

“ΒΟΜΒΑ” ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 100ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ

Εξ ονόματος ποιου εισπράττει, σε ποιον αποδίδει και ποιος ελέγχει το έργο της ΑΑΔΕ; Τα δικαστήρια δικάζουν και εκδίδουν αποφάσεις εν ονόματι του Ελληνικού Λαού η ΑΑΔΕ τίνος περιουσία είναι και εν ονόματι ποιου λειτουργεί;


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου


egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr
 
ΚΑΤ΄ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η εφημερίδα μας είχε πρωτοστατήσει στην ανάδειξη των νομικών ενεργειών του νομικού γραφείου του δικηγόρου, Καθηγητή ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, στον αγώνα δικαίωσης των συνταξιούχων άνω των 60 ετών και στους οποίους η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη επέβαλε από τις 15 Ιανουαρίου διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν!

Μισθοί για… τσίχλες: «Πεινάνε» ένας στους τέσσερις εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα

«Από τα στοιχεία του ΕΦΚΑ προκύπτει η βίαιη φτωχοποίηση των εργατοϋπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα»


Περισσότεροι από έναν στους τέσσερις εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, είναι καταδικασμένοι σε μισθούς πείνας την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πανηγυρίζει για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για τη μείωση της ανεργίας.


Οι νέοι άνθρωποι της κοινωνίας μας, βρίσκονται αντιμέτωποι με μισθούς οι οποίοι δεν τους επιτρέπουν να ανοίξουν το δικό τους σπιτικό και κατ’ επέκταση να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια.


Ηλεκτροσόκ από τα νέα τιμολόγια του ρεύματος: Κανείς δεν πρόλαβε να αλλάξει πάροχο!

Οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν αιφνιδιαστικά τις τιμές ακυρώνοντας έτσι το πλαφόν στις πάγιες χρεώσεις

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σαν τους κλέφτες, οι πάροχοι ενέργειας ανακοίνωσαν νέα τιμολόγια ρεύματος για τον μήνα Αύγουστο, μετά και την απόφαση της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα να επιβάλει πλαφόν 5 ευρώ τον μήνα στις πάγιες χρεώσεις.

Με αυτόν τον τρόπο οι εταιρίες επιχειρούν να υφαρπάξουν από τους καταναλωτές, διά της πλαγίας, τα ποσά που είχαν υπολογίσει να εισπράξουν από τα τσουχτερά πάγια. Οι εταιρίες ενέργειας προχώρησαν -ως όφειλαν- σε προσαρμογές των παγίων προκειμένου να μειώσουν τις συγκεκριμένες χρεώσεις, ωστόσο την ίδια ώρα αύξησαν κατακόρυφα τις τιμές της κιλοβατώρας.