MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Ποιος κυβερνά την ελληνική “αποικία”-“Nein” Θεσμών στην παράταση “προστασίας” α’-κατοικίας

Η λεγόμενη “προστασία” της πρώτης κατοικίας είναι πλάσμα φαντασίας και φενάκης σε αυτή τη χώρα.

Και όμως και αυτά τα εναπομείναντα ίχνη προστασίας που υπάρχουν, δέχθηκαν τόσο η κυβέρνηση Τσίπρα όσο και τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αρθούν από 1η Μαΐου, με το παραπλανητικό επιχείρημα της στήριξης των τραπεζών με τη μείωση των κόκκινων δανείων, τα οποία οι τράπεζες έπρεπε να είχαν διαγράψει σε μεγάλο βαθμό με τα τεράστια ποσά που ενθυλάκωσαν με τις αλλεπάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις.

Η κυβέρνηση υπέβαλλε αίτημα στους Θεσμούς, παρακαλώ, να παραταθεί η εναπομείνασα προστασία της πρώτης κατοικίας χωρίς να λέει μέχρι πότε!

Ακόμη δεν είδαμε τίποτα

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή του οικονομικού της μοντέλου και έναν καινούργιο, αξιόπιστο προϋπολογισμό – αφού οι παραδοχές και τα νούμερα του προηγουμένου έχουν πεθάνει. Ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και η βιομηχανία παραγωγής τροφίμων πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος, αντικαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό. Όσον αφορά την ΕΕ, δεν υπάρχει πλέον ζωή εντός της – αφού είναι υπό την πλήρη κατοχή της Γερμανίας. Ίσως ήλθε λοιπόν η ώρα για ένα αίτημα εξόδου, με το ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων για τους όρους και τη διαγραφή χρεών, όπως η Γερμανία το 1953. Η εμπειρία του BREXIT θα βοηθήσει, μαζί με τη σωστή επιλογή συμμάχων – ενώ φυσικά η γερμανόφιλη κυβέρνηση μας πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.

Επιστημονική Δικτατορία και Παγκόσμια Διακυβέρνηση

Φωτεινή Μαστρογιάννη

«Πρέπει να κυριαρχήσουμε στην κατάχρηση της εξουσίας της τεχνολογικής ελίτ και να επιστρέψουμε στις συνταγματικές και πνευματικές αξίες της χώρας μας. Υπάρχει σίγουρα κόστος, τόσο υλικό όσο και πνευματικό, που πρέπει να πληρωθεί αν δεν το πράξουμε».

Ντουάιτ Αϊζενχάουερ - Αμερικανός Πρόεδρος 

Στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού που ζει η χώρα μας αλλά και όλος ο πλανήτης παρατηρούμε την επικράτηση της ιατρικής έναντι της πολιτικής. 

Η επικράτηση αυτή εμφανίζεται ως μία προσωρινή (;) αναγκαιότητα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η πολιτική υποχωρεί μπροστά στην επιστήμη. Ολόκληρα κράτη αποκλείονται από την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα λόγω της έκτακτης υγειονομικής ανάγκης με μέτρα προφύλαξης για τα οποία αποφασίζει και επιβάλλει η ιατρική-επιστημονική κοινότητα. Τα μέτρα αυτά περιορίζουν σημαντικά τις όποιες ελευθερίες έχουν απομείνει στον άνθρωπο στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. 

Ούτε ο κορονοϊός δεν κατάφερε να φέρει την αλληλεγγύη στην Ευρωζώνη

Του Γ. Αγγέλη

Με το σταγονόμετρο και αυστηρά περιορισμένες σε ποσότητα και χρόνο οι “παραχωρήσεις” στην οικονομική χρηματοδότηση των χωρών μελών που το χρειάζονται, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup. Μένει και πάλι στην ΕΚΤ να “καλύψει” την Ευρωζώνη και το ευρώ μέχρι να επιτευχθεί ενα βήμα στην οικονομική ανασυγκρότηση.

«Βόμβα» από Σνόουντεν! Αυτό «κρύβει» ο κορωνοϊός – Ταράσσει τα παγκόσμια ύδατα

Ύστατη προειδοποίηση στην ανθρωπότητα…

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν ανησυχεί ο κορωνοϊός κρύβει από πίσω μία ολόκληρη «αρχιτεκτονική καταπίεσης» που ετοιμάζεται για όλον τον πλανήτη.

Ο Σνόουντεν, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, εργαζόταν για την NSA και την CIA, ως εκ τούτου η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία, καθότι προφανώς γνωρίζει μεθόδους και πρακτικές όσων δρουν από το παγκόσμιο παρασκήνιο. Μάλιστα, το 2012 αποκάλυψε ένα σκάνδαλο παραβίασης των ιδιωτικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών και ως εκ τούτου βρήκε, τότε, καταφύγιο στην Ρωσία του Πούτιν, η οποία αντιδρά στην αριστερή παγκοσμιοποίηση των διεθνιστών.