MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Η πραγματική και όχι η εικονική κατάσταση της χώρας μας Αυτή είναι... Τα στατιστικά στοιχεία που το τεκμηριώνουν

Ακολουθεί μια παρουσίαση στατιστικών στοιχείων που αφορούν σε σημαντικούς τομείς που σχετίζονται άμεσα με την ζωή μας. Πολύ δύσκολο και μάλλον απίθανο να δείτε αυτά τα στοιχεία τα τεκμηριωμένα στα συστημικά ΜΜΕ.



Του Μπάμπη Παπασπύρου*

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι τομείς της οικονομίας που αναλύονται στην συνέχεια του άρθρου.
 

Συστημική εθνική απειλή η δημογραφική κατάρρευση

Η δημογραφική παρακμή αφήνει την Ελλάδα συνεχώς με λιγότερους νέους, 550.000 έφυγαν στα χρόνια της κρίσης, λιγότερα παιδιά σήμερα με κραυγαλέα μείωση του παιδικού πληθυσμού, μειούμενη προσφορά εργασίας.
 
Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά, τη δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας, γεγονός που επανειλημμένα έχει προβληθεί από πλήθος αρθρογράφων και αναλυτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο τελευταίων χρόνων, οι γεννήσεις το 2022 ήταν 76.541 και οι θάνατοι 140.80, ενώ για το 2021 οι γεννήσεις ήταν 85.346 και οι θάνατοι 143.923. Η δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, αποτελεί συνέχεια πολλών προηγούμενων ετών, μίας αρνητικής πορείας περίπου 40 ετών.
 

Ο τραγέλαφος των ελληνικών συστημικών τραπεζών

Τι είναι επικινδυνοδέστερο ληστείας τραπέζης; Η ίδρυσις της, απήντησε αδίστακτα ο Μπέρτολτ Μπρεχτ. Η περίπτωση των ελληνικών συστημικών τραπεζών μετά το 2010 το αποδεικνύει. Έχασαν όλα τα κεφάλαιά των. Ανακεφαλαιώθησαν με 60 δισ. ευρώ από τον Έλληνα φορολογούμενο και η συνέχεια είναι χειρότερη.
 
Οι 17 τράπεζες μειώθησαν σε τέσσερις “συστημικές” – όρος παραπλανητικός. Οι μέτοχοι έχασαν όλα τα λεφτά των και Μητροπόλεις, Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα απώλεσαν δια παντός τα μερίσματα εκ κληρονομιών από της εποχής του Γεωργίου Σταύρου, με τα οποία χρηματοδοτούσαν το κοινωφελές τους έργο. Η διοίκηση των συστημικών τραπεζών έπαυσε να ορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση και τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων, ορίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο… ξεπουλήματος της ελληνικής περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ). Εν άλλοις λόγοις, σωστός τραπεζικός τραγέλαφος.