MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Το απόγειο του κυνισμού Ερντογάν και οι επικίνδυνες δυνάμεις που “απελευθερώνει”

Του Andreas Kluth

Bloomberg Opinion

Σχεδόν τρεις δεκαετίες αφότου ο αείμνηστος Σάμιουελ Χάντινγκτον διατύπωσε την υπόθεση μιας επερχόμενης “σύγκρουσης πολιτισμών”, υπάρχουν εκείνοι που – για δικούς τους κυνικούς σκοπούς – θα καλωσόριζαν κάτι τέτοιο.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό τον μήνα, για άλλη μια φορά επέλεξε να ανοίξει μια διαμάχη με την Ευρώπη και συγκεκριμένα με τη Γαλλία. Η χώρα αυτή είναι συνταγματικά ισλαμοφοβική, ισχυρίζεται. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρέπει να κάνει έλεγχο της ψυχικής του υγείας, ανέφερε επανειλημμένα. Οι μουσουλμάνοι, δε, σε όλο τον κόσμο πρέπει να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά αγαθά, παρότρυνε ο Ερντογάν, προσποιούμενος ότι μιλούσε εξ ονόματος ολόκληρου του μουσουλμανικού ποιμνίου ανά τον κόσμο.

Ι.Μάζης: “Η Γερμανία έδωσε εντολή να μην αντιδρά η Ελλάδα στην Τουρκία έως τον Δεκέμβριο”

Σκύψαμε το κεφάλι με διαταγή Μέρκελ


Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών ήταν καλεσμένος στην εκπομπή #KontraNews10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη και τα όσα είπε για τα ελληνοτουρκικά χωρίς αμφιβολία προβληματίζουν.

Κυρίως αυτό που είπε για την πίεση που ασκεί η γερμανική κυβέρνηση στην Ελλάδα να μην αντιδράσει στην τουρκική επιθετικότητα, μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν λήγει η γερμανική προεδρία στην ΕΕ!

“Η Ελληνική Κυβέρνηση έλαβε εντολή από την Γερμανία να μην αντιδρά στην Τουρκία έως τον Δεκέμβριο” αποκάλυψε ο καθηγητής #Μάζης.