MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

«Μύδροι» Παμμακεδονικών Ενώσεων σε Μητσοτάκη: «Φανατικότερος υποστηρικτής της 'Συμφωνίας των Πρεσπών' και από Τσίπρα»

Νέοι «μύδροι» κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στάση που τηρούν έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, ιδίως μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και τα εγκώμιά του για τις... μάχες που έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας όλες οι παμμακεδονικές οργανώσεις.


Έτσι μετά την σφοδρή επίθεση της Παμμακεδονικής Ένωση ΗΠΑ και Καναδά όταν δύο ημέρες μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν ζάεφ και τα θερμά λόγια του τελευταίου για του Έλληνα πρωθυπουργό, είχε δηλώσει «Kυριάκο σε ευχαριστώ, έδωσες μάχες για εμάς και τις Πρέσπες», την σκυτάλη πλέον με πυρ ομαδόν πήραν οι μεγαλύτερες παμμακεδονικές οργανώσεις της Ομογένειας.


Washington Post: Ο Ερντογάν ξεπέρασε τα όρια στην Ανατ. Μεσόγειο

Η Washington Post επισημαίνει ως χαρακτηριστικά της αλλαγής στάσης από πλευράς ΗΠΑ δύο στοιχεία. Αφενός την αιχμηρή αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Στίβεν Μπίγκαν, ο οποίος καταδίκασε απερίφραστα την Τουρκία και αφετέρου την επίσκεψη του Πομπέο στην Ελλάδα χωρίς ο Αμερικανός ΥΠΕΞ να επισκεφθεί ταυτόχρονα την Άγκυρα 
 
Την εκτίμηση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «έχει ξεπεράσει τα όρια στο παιχνίδι ισχύος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προσβάλλοντας ακόμα και τον πάλαι ποτέ υποστηρικτή του, πρόεδρο Τραμπ» διατυπώνει η Washington Post σε άρθρο της σχετικά με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Λένε ψέμματα και η Αθήνα πρέπει να αλλάξει θέση: Η Κύπρος ζήτησε κυρώσεις και για τη Λευκορωσία, και για την Τουρκία…

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ στη συνεδρίαση
του υπουργικού συμβουλίου, στην Καγκελαρία. EPA,
CLEMENS BILAN / POOL
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η κίνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην αποδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις μόνο εναντίον της Λευκορωσίας, έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της ενωμένης Ευρώπης, η οποία απαιτεί να τιμωρηθεί ο άθλιος Αλεξάντερ Λουκασένκο και όχι ο πανάθλιος Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, η ίδια ενωμένη Ευρώπη απαίτησε να αποχωρήσουν οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις από την περιοχή του Καστελόριζου αλλά όχι από την κυπριακή ΑΟΖ. Απαράδεκτες και ελεεινές αποφάσεις, χωρίς καμία αμφιβολία…