MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Αντικατάσταση πληθυσμού προ των πυλών

Σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο η καταστροφή έρχεται από τα μέτρα που υιοθετούνται για την αντιμετώπιση της λεγόμενης κλιματικής κρίσης και για την προώθηση της εξωπραγματικής πράσινης ανάπτυξης
 
Eδώ και κάποια χρόνια έχουν υπάρξει σοβαροί διαξιφισμοί ανάμεσα σε εκείνους που υποστηρίζουν την άφιξη μεταναστών και σ’ αυτούς που επιμένουν για σχεδιασμένη ή απλά επερχόμενη αντικατάσταση πληθυσμών στην Ευρώπη. Κάτω από την επίδραση της ΕΕ και άλλων δυτικών ελιτίστικων κύκλων, η Ελλάδα ακολουθεί δρόμους που την οδηγούν σε εθνικά αδιέξοδα και σε πορεία κοινωνικο-οικονομικής καταστροφής. 
 

Σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς: Η «Μεγάλη Εικόνα»

Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή, μετά και την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση – εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ, η οποία εξελίσσεται σε μία κλιμακούμενη διαμάχη έχει μία σαφής γεωπολιτική ανάγνωση, και η οποία έχει ως επίκεντρο δύο δυνάμεις του συστήματος της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής: την Τουρκία και το Ιράν.
 
Ο βασικός γεωπολιτικός παράγων που δίνει ώθηση στις εξελίξεις από την εποχή ακόμη του Συριακού εμφυλίου πολέμου είναι η αντιπαλότητα μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν. Παρά την πρόσφατη μεγάλη εξέλιξη ομολογουμένως, κατά την οποία Σαουδική Αραβία και Ιράν αντάλλαξαν πρεσβείες, έπειτα από διαμεσολάβηση της Κίνας, εντούτοις, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής πως ένα μικρό βήμα δεν δύναται να εξαλείψει τα μείζονα γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή.
 

Γιώργος Ρωμανός: Παλαιστίνη ώρα μηδέν! Γενοκτονικοί εποικισμοί εναντίον Ισλαμικής τρομοκρατίας

Παλαιστίνη ώρα μηδέν!

Η διαχρονικά γενοκτονικοί εποικισμοί του Ισραήλ εναντίον της εξίσου γενοκτονικής ισλαμικής τρομοκρατίας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Focus 103,6 FM,
στον Δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη,
10 Οκτωβρίου 2023.