MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

«Καταπέλτης» κατά Άδωνη ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ για το καλάθι

Για σόου κοροϊδίας και εξαπάτησης των πολιτών έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτή, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα του υπουργού Ανάπτυξης για το καλάθι του νοικοκυριού.
 
Ο Γιώργος Λεχουρίτης μίλησε, χθες το βράδυ, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra για να υπογραμμίσει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στα σουπερ μάρκετ και να καταγγείλει ότι «οι παραγωγοί πωλούν φθηνά κι εμείς αγοράζουμε ακριβά».
 
«Το λέγαμε από πριν, θα μπουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και προϊόντα προσφορών. Τι άλλαξε; Τίποτα. Το μόνο που άλλαξε είναι τα ψέματα που συνεχίζει να λέει ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο κ. Άδωνις έχει περάσει παραπάνω από τους πολιτικούς. Τι μας είπε; Ότι είχαν τα προϊόντα καλύτερες τιμές από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες. Να σας δείξω φυλλάδιο που έχω στα χέρια μου; Είναι οι ίδιες τιμές με το καλάθι του νοικοκυριού. Και είναι φυλλάδιο προσφορών. Τι άλλαξε λοιπόν; Τίποτα!» είπε σε έντονο ύφος.
 

Δραματικό σήμα κινδύνου από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας: Η Ευρώπη θα μείνει χωρίς φυσικό αέριο το 2023, ολέθριες συνέπειες

H Ευρώπη θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα χάσμα προσφοράς-ζήτησης έως και 30 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου για την αναπλήρωση των αποθεμάτων αερίου το 2023, εάν η Ρωσία σταματήσει όλες τις παραδόσεις
 
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), ο οποίος προειδοποιεί για το σοβαρό ενδεχόμενο η Ευρώπη να μείνει χωρίς φυσικό αέριο το 2023.
 
Όπως επισημαίνει η αδυναμία των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταλήξουν σε μία κοινή δέσμη αποφάσεων και ενεργειών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους πολίτες και ανησυχία στους διεθνείς οργανισμούς.