MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Aποχωρεί από την Κυπριακή ΑΟΖ νωρίτερα από το προγραμματισμένο το ερευνητικό πλοίο Ramform Hyperion – Τρισεκ. στα πόδια της Κύπρου

Το ερευνητικό πλοίο Ramform Hyperion αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ νωρίτερα από το προγραμματισμένο αφού ολοκλήρωσε τις έρευνες του για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας συλλέγοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Οι έρευνες ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσουν μέχρι τις 15 Αυγούστου 2017, ωστόσο το πλοίο απέπλευσε νωρίτερα.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ένα μόνο πράγμα: Βρέθηκαν αυτά που ανέμεναν και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και κράτη γνωρίζουν πάνω κάτω για τι πλούτο μιλάμε. Σε περίπτωση που δεν εντόπιζαν αυτά που ήθελαν θα περίμεναν να αξιοποιήσουν και την τελευταία… ώρα και δεν θα αποχωρούσαν 23 ημέρες νωρίτερα.

Γερμανία, σκάνδαλα κατά συρροή

Ο διοικητής των γερμανικών χρηματιστηρίων (Deutsche Boerse) κατηγορείται από την Εισαγγελία της χώρας του για κερδοσκοπία μέσω εσωτερικής πληροφόρησης (πηγή) – κάτι που είναι αυταπόδεικτο, αφού αγόρασε μετοχές της εταιρείας που ηγείται στο σωστό χρονικό διάστημα, γνωρίζοντας ασφαλώς τα αποτελέσματα της.

Το ίδιο χρονικό διάστημα ολόκληρη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία (Mercedes, BMW, VW, Audi, Porsche) κατηγορείται για μυστική σύσταση καρτέλ από τη δεκαετία του 1990 (πηγή) – με κρυφές συζητήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της για όλα τα θέματα. Λογικά λοιπόν οι τιμές των μετοχών των τριών μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου (Mercedes, BMW, VW) ευρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, συμπαρασύροντας το χρηματιστήριο – ενώ μόνο η εταιρεία των συνεχών σκανδάλων, η VW, φαίνεται να το έχει αποδεχθεί έχοντας καταγγείλει μόνη της τον εαυτό της για να εξασφαλίσει ελαφρυντικά.

Eurostat: Πρωταθλήτρια παραμένει η Ελλάδα στο δημόσιο χρέος.

Στο 176,2% του ΑΕΠ ανερχόταν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016 το ελληνικό χρέος μειώθηκε κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες, σημειώνoντας τη μεγαλύτερη μείωση στο λόγω χρέους προς ΑΕΠ ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

ΚΑΤΑΝΤΙΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

Η κυβέρνηση παρακαλάει τους τραπεζίτες να ρίξουν τις προμήθειες για τις διάφορες συναλλαγές. Είναι αυτό το πράγμα δημοκρατία;

Έχει άραγε ο λαός τη δύναμη να επιβάλει τη βούλησή του στις τράπεζες ή οι τράπεζες είναι ανώτερες του λαού;

Και καλά, εφόσον ο πολίτης επιλέγει να συναλλαχθεί με την τράπεζα, ας πληρώσει ό,τι του ζητήσει, αλλά γιατί να μην προστατεύεται ο πολίτης όταν η κυβέρνηση του επιβάλει με τη βία να κάνει συναλλαγή μέσω τράπεζας;