MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Ο περίγελος της Ευρώπης

Η επέτειος του Πολυτεχνείου σήμερα σε μία Ελλάδα απίστευτα χρεοκοπημένη, εξευτελισμένη διεθνώς και υπό την επιτήρηση των δανειστών της που την έχουν μετατρέψει σε μία εξαθλιωμένη αποικία χρέους – με πρόσφατο μεγάλο πρόβλημα την έξαρση του εποικισμού της στα πλαίσια ενός υβριδικού πολέμου που της έχει κηρύξει η Τουρκία. Την ίδια στιγμή μία νέα έκθεση του ΔΝΤ συνεχίζει να λοιδορεί την Ελλάδα, όσον αφορά την ανοησία της να εφαρμόσει πλήρως τα μνημόνια που της επιβλήθηκαν – υπενθυμίζοντας πως το Ταμείο έχει παραδεχθεί επανειλημμένα τα «λάθη» του, σε σχέση με τη συμμετοχή του στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης: τους εσφαλμένους πολλαπλασιαστές, τις προβλέψεις του για δήθεν ανάπτυξη το 2012 και τόσα πολλά άλλα. Ειδικά σε σχέση με τις τράπεζες, είναι μνημειώδης η αναφορά της επικεφαλής του, σύμφωνα με την οποία τα εξής: «Τα κάναμε όλα λάθος στην Ελλάδα – τη θυσιάσαμε για χάρη των τραπεζών». Στην έκθεση του επικεντρώνεται στις τράπεζες, τονίζοντας πως τα μέτρα στήριξης τους την τελευταία δεκαετία κόστισαν στους Έλληνες το 25% του ΑΕΠ του 2018 – δηλαδή ότι οι κυβερνήσεις δαπάνησαν λανθασμένα περίπου 57 δις € (επί πλέον 28 δις € ο ιδιωτικός τομέας), χωρίς να έχει επιλυθεί ακόμη το πρόβλημα τους, αφού το ΔΝΤ σημείωσε πως το ελληνικό δημόσιο παραμένει εκτεθειμένο σε δημοσιονομικούς κινδύνους σχετικούς με τις τράπεζες.

Ο Α.Τσίπρας ξανα-επαναστάτησε! Από τις επισκέψεις στον Πάιατ, στην πορεία στην Πρεσβεία…

( John.k : Πιο καραγκιόζης πεθαίνεις……  )

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και π.πρωθυπουργός Α.Τσίπρας θα είναι επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη.

Την είδηση επιβεβαίωσε και μέσω ανάρτησης του στο Facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Σε μια κίνηση με μηνύματα και συμβολισμούς απέναντι στον αυταρχισμό, στην αστυνομοκρατία και το δόγμα καταστολής της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποφάσισε να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται αύριο στην πορεία και θα τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του κόμματος. Μια απόφαση χωρίς προηγούμενο αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που πρώην πρωθυπουργός συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το φοιτητικό κίνημα και εκδηλώνει την αντίθεση του στην παραβίαση του ασύλου και στο «δόγμα της κυβέρνησης «Νόμος & τάξη».

Πολυτεχνείο 2019: «Φρούριο» η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς-Τι φοβάται η ΕΛΑΣ

«Αστακός» η ΕΛΑΣ σήμερα λόγω της ημέρας μνήμης από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι «φόβοι» των αρχών είναι μεγάλοι ακόμη και για τρομοκρατικό χτύπημα και για αυτό το λόγο στο μεγαλοπρεπές σχέδιο «Πολυτεχνείο 2019″ περιλαμβάνεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω από 5.000 αστυνομικοί είναι σε ετοιμότητα για τη σημερινή ημέρα.

Διαστροφικό ψέμα ότι τα τεράστια σημερινά χρέη τα κληρονομήσαμε από το παρελθόν.

Ειλικρινά είναι να απορεί κανείς πως σοβαροί και μορφωμένοι άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα ότι, το ένοχο ελληνικό παρελθόν της κυβερνητικής κακοδιαχείρησης ευθύνεται για τα τεράστια σημερινά μας χρέη, τα οποία στην πραγματικότητα εκτινάχθηκαν στα ύψη στην περίοδο της ευρωζώνης. Είναι διαστροφικά στατιστικό ψέμα ότι τα τεράστια σημερινά χρέη τα κληρονομήσαμε από το παρελθόν. Μέγιστο ψέμα. Δείτε τα σχετικά ιστογράμματα της πορείας του χρέους από τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που έχουμε επανειλημμένα δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μας εδώ. 

Η λύση εναντίον του βίαιου εποικισμού της Ελλάδας

Δεν είναι άλλη από την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με το ερμητικό κλείσιμο των συνόρων της, σύμφωνα με το άρθρο 78 του Μάαστριχ ή/και με την ανάλογη συμφωνία του ΟΗΕ – αφού είναι αδύνατον η πιο χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία να παρέχει άσυλο, πόσο μάλλον να φιλοξενεί παράνομους μετανάστες. Κάτι τέτοιο όμως προϋποθέτει ξανά πολιτική βούληση που δυστυχώς δεν υπάρχει – με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Ελλάδα να χαθεί ως Έθνος από το πρόσωπο της γης, χωρίς δυστυχώς οι Πολίτες της να το συνειδητοποιούν είτε επειδή φοβούνται να αντιδράσουν, είτε επειδή ευρίσκονται σε κατάσταση σοκ από τη χρεοκοπία που βιώνουν τα τελευταία δέκα χρόνια, με τους πιστωτές να κατάσχουν τα πάντα ανενόχλητοι. Το πιθανότερο είναι λοιπόν να συνεχίσουν οι πολιτικοί να σκύβουν το κεφάλι στους ξένους ενδιαφερόμενοι μόνο για τον εαυτό τους αφού δεν πιέζονται από το λαό, καθώς επίσης να συνεχίσουν οι Πολίτες να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και να ενοχοποιούν κάποιους άλλους για τα δεινά τους – τους πολιτικούς, τη Γερμανία κοκ. Δυστυχώς όμως η Φύση είναι ανελέητη και δεν συγχωρεί ούτε τη δειλία, ούτε τα όποια σοκ – οπότε αυτό που θα ακολουθήσει, μία οδύνη δίχως τέλος, είναι νομοτελειακό, εάν συνεχιστεί η ίδια στάση των Πολιτών.