MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Κύρα Αδάμ : Συνδιαχείριση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με υπογραφή Κυριάκου!

Η συμφωνία που θα υπογράψουν Ερντογάν και Μητσοτάκης περιορίζει την ελληνική ΑΟΖ δυτικά του 28ου μεσημβρινο
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να αναγνωρίσει ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν κοινά ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, και δεσμεύεται να συνεργαστεί με την Τουρκία για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή.
 

Τα ευρωπαϊκά «όργια» της Ούρσουλας

Η von der Leyen οδηγεί την ΕΕ σε μία περιπέτεια, εν αγνοία των Ευρωπαίων Πολιτών, για την οποία δεν είναι καθόλου προετοιμασμένη – ενώ είναι ξεκάθαρο πως ο προϋπολογισμός της, η γεωργική πολιτική και τα διαρθρωτικά ταμεία, όλα εκείνα τα σημαντικά μέσα δηλαδή της ευρωπαϊκής πολιτικής, θα επιβαρυνόντουσαν σε απελπιστικό βαθμό από την ενδεχόμενη  αποδοχή της ένταξης της Ουκρανίας. Σύμφωνα βέβαια με αυτά που ειπώθηκαν στην ειδική σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου στη Γρανάδα, η ΕΕ πρέπει να γίνει μεγαλύτερη, ανεξάρτητα από το κόστος – αφού «η επέκταση είναι μία γεωστρατηγική επένδυση στην ειρήνη, στην ασφάλεια, στη σταθερότητα και στην ευημερία». Επομένως δεν υπάρχει εναλλακτική στην ένταξη της Ουκρανίας – κάτι που για πολλούς σημαίνει ότι, η γεωπολιτική και η μεγαλομανία έχουν συνάψει μία ανίερη συμμαχία, υπό την αιγίδα του Γερμανού καγκελαρίου και της Γερμανίδας προέδρου της Κομισιόν, η οποία δεν θα έχει καλή κατάληξη για την Ευρώπη.
.