MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ευρωπαϊκά χρήματα σε υπηρεσία κατασκοπείας του Ερντογάν!

Φαίνεται πως στις Βρυξέλλες, επαληθεύεται για άλλη μια φορά, ότι ανοίγουν την "κάνουλα" των χρημάτων, δίχως να γνωρίζουν που καταλήγουν. Πρόσφατη αποκάλυψη του Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ δείχνει πως οι Ευρωπαίοι άθελά τους έχουν ενισχύσει με χρήματα Ευρωπαίων φορολογούμενων υπηρεσία του Ερντογάν που αποδεικνύεται ότι προβαίνει σε εκτέλεση μυστικών αποστολών σε στενή συνεργασία με την ΜΙΤ, τη διαβόητη μυστική υπηρεσία της Τουρκίας. 

Πολιτικός σεισμός στη Γερμανία

Το AfD δεν θα υπήρχε καθόλου, εάν τα μεγάλα γερμανικά κόμματα, τα ΜΜΕ και η πλειοψηφία των οικονομολόγων της χώρας, είχαν παραδεχθεί από την αρχή τις ευθύνες της Γερμανίας για την κρίση της Ευρωζώνης – ή εάν είχε γίνει σαφές στον πληθυσμό πως η αρχική γερμανική νομισματική ένωση, όπου μεταξύ άλλων υπερτιμήθηκε το ανατολικό μάρκο και ξεπουλήθηκαν τα πάντα, απέτυχε λόγω των μακροοικονομικών λαθών του γερμανικού δυτικού «κατεστημένου» και όχι των ξένων δυνάμεων που δήθεν εμπόδιζαν την ένωση των δύο Γερμανιών, κατά το μύθο που προωθήθηκε και επικράτησε.

Ως εκ τούτου, το AfD είναι το τέκνο του γερμανικού ψέματος, λόγω του οποίου άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και επέστρεψε ο ριζοσπαστικός εθνικισμός στη Γερμανία – ενώ οι ανάλογες εξελίξεις σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, είναι κυρίως το παιδί της αποτυχίας του ευρώ (αλλά και της μεταναστευτικής πολιτικής). Μία αποτυχία που έχει καταδικάσει αρκετά κράτη, κυρίως την Ελλάδα, στην οδυνηρή μοίρα της Ανατολικής Γερμανίας – όπου δυστυχώς οι Έλληνες δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι τους περιμένει ακόμη.

Forbes: Το Twitter χρειάστηκε 18 ολόκληρα λεπτά για να ανακτήσει τον χακαρισμένο λογαριασμό του CEO του

Του Michael Nuñez 

Αυτό που συνέβη σίγουρα δεν βοηθά στην έμπνευση εμπιστοσύνης. 

Ο CEO του Twitter Jack Dorsey υπέστη μια σοβαρότατη παραβίαση ασφαλείας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την Παρασκευή. Στις 3.45 το απόγευμα εκείνης της ημέρας, ο λογαριασμός του Dorsey άρχισε την αναπαραγωγή χυδαίων tweets, με ρατσιστικούς υβριστικούς χαρακτηρισμούς, μεταξύ άλλων κατά των Αφροαμερικανών, ενώ γινόταν και η «πρόταση» να τοποθετηθεί «βόμβα» στα κεντρικά γραφεία του Twitter. Γινόταν επίσης χρήση του hashtag #ChucklingSquad. 

FT: Στερεύει η αγορά γερμανικών ομολόγων!

Γιατί το σύνολο των γερμανικών ομολόγων τελεί υπό διαπραγμάτευση με αρνητικά επιτόκια. Οι δημοσιονομικές εμμονές του Βερολίνου και πως διαταράσσεται η ισορροπία της αγοράς. Τα «κακά μαντάτα» που αναμένονται από την ΕΚΤ. 

Financial Times 

Μετά από ένα ράλι-ρεκόρ στις αγορές ομολόγων όλα τα γερμανικά ομόλογα τελούν τώρα υπό διαπραγμάτευση με αρνητικά επιτόκια. Αυτό εγείρει μια σημαντική ερώτηση: τι είδους επενδυτές είναι ευχαριστημένοι αποκτώντας ομόλογα τα οποία είναι εγγυημένο ότι θα τους ζημιώσουν αν τα κρατήσουμε μέχρι την ωρίμανση;