MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Αυτά κοστίζουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα: Πόσα χρήματα παίρνουν κάθε μήνα – Ποιος τα πληρώνει

Οικονομικό βοήθημα, προστασία και περίθαλψη δικαιούνται οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη χώρα μας.

Συνολικά, τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με το epirusnews.eu, 63.853 άτομα έλαβαν χρηματικό βοήθημα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR). Συνολικά ήταν 30.762 οικογένειες, ενώ το σύνολο των ατόμων αυτών αποτελείται από 23% γυναίκες, 38% άνδρες και 39% παιδιά.

Να σημειωθεί ότι οι οικονομικοί μετανάστες δεν δικαιούνται οικονομικά βοηθήματα, καθώς δεν εμπίπτουν στην κατηγορία του πρόσφυγα, ο οποίος δικαιούται προστασία και περίθαλψη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η όλη χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο υλοποιεί σε συνεργασία με την UNHCR.

Με πρόσχημα τη διαχείριση των κόκκινων δανείων το "ακαταδίωκτο" των τραπεζικών στελεχών

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το "ακαταδίωκτο" για τραπεζικά στελέχη που προωθείται με την θέσπιση διάταξης για δίωξή τους μόνο κατ' έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως, χρησιμοποίησε τα επιχειρήματα της ανάπτυξης και της δυνατότητας διαχείρισης των "κόκκινων δανείων" . 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ANT1 υποστήριξε ότι η επίμαχη ρύθμιση θα βοηθήσει τους τραπεζίτες να διαχειρίζονται ελεύθερα τα κόκκινα δάνεια χωρίς να επικρέμεται επάνω τους η δαμόκλειος σπάθη της αυτεπάγγελτης ποινικής δίωξης. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού - Τεράστια επιτυχία της Κύπρου, Hellas FM New York με Δ. Φιλιππίδη

Συνέντευξη Ν. Λυγερού - Τεράστια επιτυχία της Κύπρου, Hellas FM New York με Δ. Φιλιππίδη.

7 Νοεμβριου 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Ενέργεια

Η χρηματοπιστωτική ασυδοσία

Η υιοθέτηση του συστήματος του πλήρους χρήματος, από τεχνικής πλευράς, δεν είναι καθόλου δύσκολο να πραγματοποιηθεί, ενώ το μοναδικό που απαιτείται είναι ουσιαστικά η πολιτική βούληση – η θέληση των κυβερνήσεων να ενεργούν προς όφελος του κράτους και των Πολιτών τους, χωρίς να τους εγκαταλείπουν στο έλεος των τοκογλύφων. Η δυσκολία έγκειται στην αντίθεση των τραπεζικών «γκάγκστερ», οι οποίοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να χάσουν το «βασιλικό« τους προνόμιο – έχοντας τα χρήματα και τις ικανότητες να προστατεύσουν τη βασική πηγή του αμύθητου πλούτου και της πολιτικής ισχύος τους. Εύλογα λοιπόν υποθέτει κανείς πως η Ισλανδία θα τοποθετηθεί στο στόχαστρο τους, καθώς επίσης οποιαδήποτε άλλη χώρα σκεφθεί να υιοθετήσει κάτι ανάλογο – όπως για παράδειγμα η Ρωσία, η οποία επίσης σχεδιάζει ένα τέτοιο σύστημα πλήρους χρήματος, μετά τις τρομακτικές οικονομικές επιθέσεις που δέχθηκε από τις Η.Π.Α.

Αρχείο 2018 – Για να μην ξεχνάμε