MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Πρώην αντιπρόεδρος Pfizer M.Yeadon: «50 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από το εμβόλιο παρά από τον κορωνοϊό τα παιδιά»

Πρόσφατη παρέμβαση του M.Yeadon - Τι λέει για τις θρομβώσεις


Τον «κώδωνα» του κινδύνου για τους κινδύνους που ενέχει ο εμβολιασμός των παιδιών κρούει ο πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer Δρ. Michael Yeadon.

Όπως τονίζει σε συνέντευξη του τα παιδιά είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από το εμβόλιο, παρά από τον κορωνοϊό. Μάλιστα -επικαλούμενος τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ- υποστηρίζει ότι αυτή η πιθανότητα είναι 50 (!) φορές μεγαλύτερη.

Όσα είπε:

«Να επαναλάβω, ότι ήμουν μέλος της βιομηχανίας (φαρμάκων) σ’ όλη μου την καριέρα και είμαι γενικώς υπέρ των εμβολίων, αλλά (πρωτίστως) είμαι υπέρ της ασφάλειας και αυτά τα εμβόλια για τον covid-19 δεν είναι ασφαλή!

Το πείραμα του "Milgram"

Tο πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.

Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία.

Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη –κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών.

«Είμαι σε εμβολιαστικό κέντρο. Υπάρχει πολύς κόσμος που με τρόμο και δάκρυα έρχεται να κάνει το εμβόλιο επειδή αναγκάστηκε»

Πάνω από πενήντα εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χαλκίδας μπαίνουν από σήμερα σε καθεστώς αναστολής.


Ανάμεσά τους είναι γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό και αποκλειστικές γυναίκες.

Η απόφασή τους, όπως δηλώνουν, έγκεινται στο ότι είναι ένα εμβόλιο για το οποίο κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και έχει πάρει άδεια μόνο ειδικού σκοπού.

Πέθανε ο μεγάλος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης σε ηλικία 96 ετών - Η ζωή και το έργο του - Εθνικό πένθος

Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» από τη ζωή στα 96 του χρόνια αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη


Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, σε ηλικία 96 ετών, με τον θάνατό του να σκορπά θλίψη σε όλη την Ελλάδα. 
 
Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ο αστείρευτος μουσικοσυνθέτης και ακατάβλητος αγωνιστής, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. 
 
Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Το πλούσιο συνθετικό του έργο

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει γράψει όλων των ειδών μουσικής, από όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, ορατόρια, μπαλέτα και χορωδιακή εκκλησιαστική, έως μουσική για αρχαίο δράμα, θέατρο, κινηματογράφο, έντεχνο λαϊκό τραγούδι και μετασυμφωνικά έργα.