MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Είναι αλήθεια εθνικιστές οι Έλληνες;

Δεν θα τολμούσε ποτέ κανένας να απαγορεύσει σε μία οικογένεια, όπου ο ένας σύζυγος είναι Έλληνας και η άλλη Αμερικανίδα, να επιστρέψει από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει στη Δανία.

Επικαιρότητα 

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες κατηγορούνται για εθνικισμό, όταν το Έθνος τους βάλλεται από τους πάντες. Από τους Σκοπιανούς, από τους Αλβανούς, από τους Τούρκους, ακόμη και από τους Γερμανούς που καταδίκασαν την Ελλάδα στα μνημόνια και στην απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας, με στόχο να της υφαρπάξουν ότι έχει και δεν έχει, μέχρι και το όνομα της Μακεδονίας!

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Είναι ιστορικά διαπιστωμένο, ότι το ελληνικό έθνος έχει διαχρονικά τρεις βασικούς αντιπάλους, προς τους οποίους και θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας. Χωρίς οριοθέτηση του αντιπάλου δεν μπορεί να οργανωθεί κανένας αγώνας. Κατά αόρατων αντιπάλων δεν γίνεται αγώνας.

Οι αντίπαλοι αυτοί είναι δύο εξωτερικοί, λίγο έως πολύ φανεροί και ένας εσωτερικός, αόρατος στον πολύ κόσμο.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Dream FM 90.6fm.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Dream FM 90.6fm.

02/03/18

Με θέμα : Ελλάδα, Τουρκία, Ορυκτός Πλούτος, Κοιτάσματα, Εξελίξεις

Παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος

Εάν οι δασμοί που ανακοίνωσαν οι Η.Π.Α. επιβληθούν τελικά και η ανάπτυξη διεθνώς υποχωρήσει, με το παγκόσμιο χρέος να ευρίσκεται σήμερα στο ζενίθ, οι κίνδυνοι να ξεσπάσει το έτσι και αλλιώς αναμενόμενο κραχ θα αυξηθούν κατακόρυφα – ενώ το πλήγμα για την Τουρκία είναι πολύ μεγάλο.

Επενδύσεις & Αγορές

Ο πρόεδρος Trump είχε ανακοινώσει από την αρχή τις προθέσεις του, ξεκινώντας εν πρώτοις έναν παγκόσμιο φορολογικό πόλεμο – ο οποίος ευρίσκεται σήμερα σε πλήρη εξέλιξη, με αρκετές αμερικανικές εταιρίες να θέλουν να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους, φορολογώντας εκεί τα κέρδη τους. Χθες ανακοίνωσε την προστασία της εγχώριας βιομηχανίας των Η.Π.Α., με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου – ύψους 25% για το χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο. 

Η Αρμενία ακύρωσε την συμφωνία ειρήνευσης του 2009 με τη Τουρκία!

Mε μια κίνηση που προκαλεί ολική ρήξη ανάμεσα σε Τουρκία και Αρμενία το Ερεβάν ακύρωσε την ειρηνευτική συμφωνία που είχε υπογράψει με την Άγκυρα το 2009.

Μια προσπάθεια που εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε αποτυχημένη, όσον αφορά στην ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Προέδρου της χώρας.

Η Τουρκία με NAVTEX επιχειρεί να σταματήσει τις έρευνες της Exxon Mobil στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ!

Για πρώτη φορά η Τουρκία επιχειρεί να κοντράρει και τις ίδιες τις ΗΠΑ εκδίδοντας NAVTEX προσπαθώντας να μπλοκάρει και τον κολοσσό EXXON που στέλνει πλοία στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η Τουρκία αφού κατάφερε να διώξει από την Κυπριακή ΑΟΖ το τρυπάνι της Eni, τώρα επιχειρεί να κάνει το ίδιο και με τους Αμερικανούς

Ανατροπή: Γερμανία - ESM στηρίζουν το ελληνικό clean exit κόντρα…στις αγορές και ΕΚΤ που θέλουν πιστωτική γραμμή

Το επόμενο διάστημα θα βιώσουμε μια ιδιότυπη σύγκρουση όπου οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν την θέση τους....clean exit ή πιστωτική γραμμή;

Συνέβη και αυτό.

Η Γερμανία και ο ESM στηρίζουν το ελληνικό clean exit την ελληνική έξοδο από τα μνημόνια χωρίς πιστωτική γραμμή κυρίως γιατί θεωρούν ότι εάν φέρουν και 4ο πρόγραμμα προς ψήφιση στα κοινοβούλια τους θα συναντήσουν σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις.

Η νέα γερμανική κυβέρνηση από το ετερόκλητο σχήμα CDU με SPD σε συνδυασμό με τον ESM που είναι γερμανικός δορυφόρος έχουν αποφασίσει να στηρίξουν το ελληνικό clean exit.

Τύπος Κρίσης 1: Ο Χρεωμένος

Φωτεινή Μαστρογιάννη

Οι Νέγκρι και Χαρτ, αρκετά επιτυχημένα, διέκριναν τέσσερις τύπους ανθρώπων που δημιουργεί η νεοφιλελεύθερη οικονομική κρίση.

Ο πρώτος τύπος είναι ο Χρεωμένος. Είναι ο άνθρωπος που έχει πληθώρα χρεών και ελέγχεται από το χρέος του. Τη κατάσταση αυτή είχα αναφέρει και στο κείμενό μου «Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων». Στην Αμερική είχε ξεκινήσει ήδη από τη δεκαετία του 1960. 

Οι Τούρκοι προετοιμάζουν εισβολή στα νησιά του Αιγαίου

Γράφει η Uzay Bulut

Οι Τούρκοι πολιτικοί απειλούν ανοιχτά την Ελλάδα με εισβολή στο Αιγαίο με σκοπό την προσάρτηση των νησιών. Η Δύση οφείλει να θεωρήσει μια τέτοια ενέργεια εισβολής ως επίθεση στην ίδια.

Υπάρχει ένα ζήτημα για το οποίο το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και η αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), συμφωνούν απόλυτα: Η πεποίθηση ότι τα ελληνικά νησιά καταλαμβάνουν τουρκικό έδαφος και πρέπει να ανακτηθούν. Τόσο ισχυρή είναι αυτή η αποφασιστικότητα ώστε οι ηγέτες των δύο κομμάτων απειλούν ανοιχτά να εισβάλουν στο Αιγαίο.