MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Όλο και περισσότεροι Έλληνες διαβαίνουν το κατώφλι της φτώχειας: Αύξηση κατά 8% το 2015

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΚΑΚΗ,
WWW.CNN.GR

Το πόσοι Έλληνες είναι σήμερα φτωχοί, αλλά και το πόσοι κινδυνεύουν να διαβούν το κατώφλι της φτώχειας θα αποτυπωθεί σε έρευνες που θα δημοσιοποιήσει εντός της εβδομάδας η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Πρόκειται για την έρευνα για τον Κίνδυνο Φτώχειας και την έρευνα για τους Δείκτες Συνθηκών Διαβίωσης και Υλικής Στέρησης, οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές καθώς αναθεωρούν – οριοθετούν το όριο της φτώχειας και το κατώφλι της φτώχειας και δείχνουν πόσα νοικοκυριά βρίσκονται στα επίπεδα αυτά.

Gurdian: Η κρίση και η Ελλάδα απέδειξαν ότι το οικονομικό μοντέλο της ΕΕ δεν δουλεύει.

Στο συμπέρασμα ότι η οικονομική κρίση και η περίπτωση της Ελλάδος απέδειξαν ότι το οικονομικό μοντέλο της ΕΕ δεν λειτουργεί αναφέρει σε κεντρικό άρθρο του ο Guardian. 

Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι η οικονομική θεραπεία της Ελλάδα σχετίζεται με τις θεωρίες του Μέιναρντ Κέινς.

Η Ευρώπη έχει πάρει μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, η οποία ενισχύει τον επιθετικό εθνικισμό ακόμη και αν η Βρετανία ψηφίσει να παραμείνει στην ΕΕ. 

Πολ Τζόσεφ Γουάτσον: O θάνατος της Τζο Κοξ και το #brexit

Η δική μας VASOULA 2908 μας μετέφρασε ένα ακόμα βίντεο, από αυτά που μας ξυπνούν…

Η επαίσχυντη προπαγάνδα δεν έχει όρια όταν μιλάμε για νεοταξίτες ευρωκράτες, κατ’επίφασιν και διά το φαίνεσθαι δημοκρατικοί, επί της ουσίας τυρρανικοί.

Μέχρι και τον επίτροπο κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο στόλισε ο Πολ Τζόσεφ Γουάτσον.

Οι τρεις απειλές του BREXIT

Ο υπαρκτός κίνδυνος ενός γενικευμένου παγκοσμίου κραχ, χρησιμοποιείται έντεχνα ως μοχλός πίεσης εκ μέρους των ελίτ, με στόχο τον εκβιασμό των Βρετανών ψηφοφόρων του «ΟΧΙ στην ΕΕ» – οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως λαϊκιστές, αμόρφωτοι, φτωχοί και ανεύθυνοι επαναστάτες. 

Άποψη 

Το μερίδιο αγοράς της Ελλάδας στην παγκόσμια οικονομία είναι 0,26% σε όρους αγοραστικής αξίας (ΡΡΡ), από 0,52% πριν από 25 χρόνια (πηγή) – ενώ της Βρετανίας 2,36% από 3,65% προηγουμένως. Εν τούτοις, τυχόν έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θεωρείται πως θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις διεθνώς– κάτι που είμαι βέβαιος πως θα συνέβαινε επίσης, εάν η Ελλάδα είχε προβεί έγκαιρα σε στάση πληρωμών, αρνούμενη να αποδεχθεί τον αργό θάνατο για να μη διακινδυνεύσει το κοινό νόμισμα. 

Κ.Λαπαβίτσας: «Είτε με Remain, είτε με Brexit, η Ε.Ε. δεν μεταρρυθμίζεται»

«Η στυγερή δολοφονία της Τζο Κοξ θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο βρετανικό δημοψήφισμα. Οι υπέρμαχοι του Remain υπολογίζουν σε μεταστροφή του εκλογικού σώματος προς όφελός τους. 

Tο τελικό αποτέλεσμα όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο γιατί το δημοψήφισμα έχει προκαλέσει βαθύτατη ταξική αναταραχή στη Βρετανία» επισημαίνει σε άρθρο του ο Κώστας Λαπαβίτσας.