MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ "ΤΕΜΠΗ 2023" ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

Η Μαρία Καρυστιανού Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών-Θυμάτων Τεμπών, μιλάει για όλους και για όλα στις "Αντιθέσεις",  396 ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης  Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη, με τους 57 επισήμως νεκρούς, την μια αγνοούμενη και τους δεκάδες τραυματίες.

Η Μαρία Καρυστιανού, ανοίγει τον φάκελο όλων όσων βιώνουν οι οικογένειες, συγγενείς και φίλοι, των νεκρών και τραυματιών των Τεμπών και μιλάει για το συλλογικό τραύμα που προκάλεσε η τραγωδία στην Ελληνική κοινωνία, με τις διαστάσεις του και εκτός Ελλάδας.

Πρωταθλητής στο ψέμα ο μοιραίος Καραμανλής

Ο πρώην υπουργός επέστρεψε με αυτοπεποίθηση πια στα κανάλια, πιστεύοντας ότι έχει ξεμπλέξει με τη Δικαιοσύνη, επειδή τον καλύπτει ο… Μητσοτάκης
 
Ψέμα το ψέμα, ο Καραμανλής πιστεύει ότι έτσι θα καταφέρει να χτίσει την εναλλακτική του πραγματικότητα. Μετά τη θλιβερή εμφάνισή του στη Βουλή, χθες αναθαρρημένος από την αποθέωση των άλλων 157 χειροκροτητών του ξεμύτισε και σε τηλεοπτικό κανάλι.
  • Από τον Βασίλη Γαλούπη
Αν και δεν «κρύβεται», όπως λέει, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε εκπομπή μετά την τραγωδία των Τεμπών. Το θέαμα ήταν σχεδόν επώδυνο, αν όχι αποκρουστικό, για να το υπομείνει κάθε λογικός τηλεθεατής. Και πολύ περισσότερο οι συγγενείς των θυμάτων. «Κανένας δεν με είχε προειδοποιήσει! Κι ας μου φέρετε ένα χαρτί που να λέει ότι “εμείς προειδοποιούμε ότι θα γίνει ένα τέτοιο μεγάλο δυστύχημα”. Δεν ισχύει! Δεν υπάρχει τέτοιο χαρτί στο γραφείο μου!» είπε, έχοντας προπονηθεί τόσο επί έναν χρόνο, που έχει φτάσει να πιστεύει πια στο ψέμα του.
 

BlackRock: Η επικείμενη κρίση χρέους στις ΗΠΑ θα σκοτώσει το δολάριο – Η ώρα μηδέν πλησιάζει

Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan & Chase, Jamie Dimon, χαρακτήρισε το ζήτημα του αμερικανικού χρέους την «πιο προβλέψιμη κρίση στην ιστορία» 
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock προχώρησε σε μία «επείγουσα» έκκληση για την κυοφορούμενη κρίση χρέους των ΗΠΑ που αποτελεί θανάσιμη απειλή για το δολάριο.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, το δολάριο βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα παγκόσμιο αφήγημα που αμφισβητεί την κυριαρχία του ως παγκόσμιο αποθεματικό και μέσο πραγματοποίησης των διεθνών συναλλαγών.