MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Γιατί η Μέρκελ τρέμει τον Ερντογάν

Γράφει ο Μαρίνος Γιάννης 

Σε συζήτηση με κορυφαίο στέλεχος γερμανικού επιχειρηματικού κολοσσού, όπου εξέφρασα την οργή μας για την αγνόηση της Ελλάδας στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, άκουσα έκπληκτος να με πληροφορεί: «Δεν είναι τόσο ο φόβος για ένα εκ Τουρκίας κύμα μεταναστών που διακατέχει την κυρία Μέρκελ. Η Ελλάδα ευτυχώς για εμάς έχει αποδεχθεί το κλείσιμο των προς Βορράν συνόρων της εξαναγκαζόμενη έτσι σε υποχρεωτική φιλοξενία τους. Η κυρία Μέρκελ τρέμει τους Τούρκους της Γερμανίας. Ηδη αυτοί ανέρχονται σε σχεδόν 4 εκατομμύρια, είναι πολιτογραφημένοι Γερμανοί, τα 2 εκατομμύρια από αυτούς ψηφίζουν, και στην πλειονότητά τους είναι οπαδοί του Ερντογάν. Συνεπώς είναι καθοριστικός ο ρόλος τους στο εκλογικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και η καγκελάριος έχει καταστεί πειθήνιο όργανο του Ερντογάν». 

"Independence Day" για την Βρετανία: Ανακτά σήμερα την εθνική της ανεξαρτησία - Η συγκλονιστική ομιλία Ν.Φάρατζ

Η «Ημέρα της Ανεξαρτησίας» (Independence Day) για την Βρετανία έφτασε: Από τις 23 Ιουνίου του 2016, ημέρα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, πέρασαν 1.318 μέρες, αλλά μετά από πολλές παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, πολιτικά λάθη των Βρετανών (εκλογή Τ.Μέι, αποδοχή σχεδίου για «κολοβό» Brexit κλπ.), εν τέλει η δημοκρατία νίκησε!

Η Βρετανία αποχαιρετά την «γερμανική» Ευρωπαϊκή Ενωση και ανακτά την εθνική κυριαρχία της σε όλους τους τομείς.

Απόψε στις 23.00 το βράδυ, τοπική ώρα, είναι προγραμματισμένο να γίνει το επίσημο Brexit και μία σειρά από γεγονότα και εκδηλώσεις προγραμματίζονται στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας για να σημάνουν το γεγονός, με συγκρατημένους τόνους.

Το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, η πρωθυπουργική κατοικία του κορυφαίου Βρετανού πολιτικού μεταπολεμικά, μετά την Μάργκαρετ Θάτσερ, του Μπόρις Τζόνσον, θα φωτιστεί με τα χρώματα της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα ρολόι που θα προβάλλεται στους τοίχους της πρωθυπουργικής κατοικίας θα δείχνει την αντίστροφη μέτρηση για το Brexit, ξεκινώντας από τις 22.00 το βράδυ.

Η Τουρκία "γεμίζει" με όπλα την Αφρική - "Ρίχνουν" χρήμα στην Ουάσινγκτον τα τουρκικά λόμπι

Έγκυρες πληροφορίες δείχνουν ότι πλέον η Τουρκία, εκτός του λαθρεμπορίου πετρελαίου με τον ισλαμικό στρατό και τα εγκλήματα στη Συρία και τη Λιβύη, εφοδιάζει με όπλα τις αντιμαχόμενες φυλές στην Αφρική, έχοντας σκοπό να διεισδύσει όπου μπορεί.

Ένα τεράστιο τουρκικό δίκτυο λαθρεμπορίου τροφοδοτεί την σύγκρουση μεταξύ πολιτών και νομαδικών φυλών στις βόρειες και κεντρικές περιοχές της Νιγηρίας, γράφει η Daily Telegraph.

Η Τουρκία, δρώντας ως εγκληματική οργάνωση έχει εισάγει χιλιάδες όπλα στη χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής, τροφοδοτώντας μια από τις πιο θανατηφόρες συγκρούσεις της περιοχής.

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.