MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

«Ντροπή σου» άθλια Ντόρα Μπακογιάννη! – Ομοβροντία κυπριακών αντιδράσεων μετά το αίσχος με το Κόσοβο

Άρθρα-κόλαφος στην Κύπρο για την πισώπλατη μαχαιριά της Ντόρας και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη!
 
Ο ασκός του Αιόλου, που το περιεχόμενό του μπορεί να σαρώσει και να εξαφανίσει την Κύπρο, άνοιξε από ελληνικά χέρια μετά την απαράδεκτη υπερψήφιση της εισήγησης της Ντόρας Μπακογιάννη για να γίνει μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης μια χώρα-ψευδοκράτος, όπως το Κόσοβο.
 
Η ντροπιαστική, όπως χαρακτηρίστηκε, έκθεση, θυμίζομε ότι ψηφίστηκε στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με 131 ψήφους υπέρ, 29 κατά και 11 αποχές, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση της Σερβίας.
 

Βύρωνας: Στείλανε τρία περιπολικά, ΜΑΤ και πυροσβεστική για να κάνουν έξωση

Την βίαιη έξωση πραγματοποιεί fund
 
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, πυροσβεστικό όχημα και τρία περιπολικά βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής στην οδό Βρυούλων 29 στον Βύρωνα, προκειμένου να προχωρήσουν σε έξωση μιας γυναίκας από το σπίτι της. Την βίαιη έξωση πραγματοποιεί fund.
 
Κόσμος από τη γειτονιά, συλλογικότητες και αλληλέγγυοι έχουν σπεύσει στο σημείο προκειμένου να εμποδίσει την έξωση, ενώ επικρατεί μεγάλη ένταση. Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τον «στρατό» που επιστράτευσε με σκοπό να διώξει την από το σπίτι της.
 

Γεωπολιτική στα όρια γενικευμένης κρίσης/ Μέση Ανατολή / Ανατολική Μεσόγειος/ Ελληνοτουρκικά

- Οι καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με προμετωπίδα την αλλαγή υποδείγματος στη σύγκρουση Ισραήλ - Ιράν εν μέσω του συνεχιζόμενου "σφαγείου" στη Γάζα

- Πως επηρεάζεται η Ανατολική Μεσόγειος και οι επιδράσεις σε Κύπρο- Ελλάδα , Ευρασία και παγκόσμιους δρόμους διακίνησης από την Κίνα και τον Περσικό , μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ατλαντικό με τον αντίκτυπο σε θαλάσσιες και χερσαίες παγκόσμιες διόδους

- Η αλυσιδωτή αντίδραση για τους μεγάλους παίκτες ισχύος, τους περιφερειακούς δρώντες και τις κοινωνίες , στο πλαίσιο των εξελίξεων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή