MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Συνεχίζεται ο κατήφορος της Ελλάδας

Η κατάσταση της χώρας μας επιδεινώνεται κατακόρυφα – όσον αφορά την οικονομία, την ακρίβεια, την ενεργειακή μας εξάρτηση, τα δίδυμα ελλείμματα, τα δίδυμα χρέη, την πραγματική ανεργία, την υγεία, το μεταναστευτικό κοκ., παρά το ότι υπάρχουν λύσεις για όλα μας τα προβλήματα. Με τις αντιλήψεις πάντως των στελεχών των κομμάτων που κυβέρνησαν ή κυβερνούν τη χώρα, τις οποίες αναφέρουμε στο κείμενο, δεν έχουμε καμία αμφιβολία σχετικά με το οδυνηρό μέλλον που μας επιφυλάσσεται – ενώ όταν βλέπουμε πως στις δημοσκοπήσεις οι Έλληνες επιλέγουν σε ποσοστό 80% συνολικά τα τρία κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα μας, χάνουμε κάθε ελπίδα για το μέλλον. Δεν είναι δε υπερβολή, βλέποντας πως τα θύματα στηρίζουν τους θύτες τους, να υποθέσουμε πως οι Έλληνες πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης – πολύ περισσότερο όταν τα τρία αυτά κόμματα δεν είναι η λύση που έχει ανάγκη η Ελλάδα, αλλά το ίδιο το πρόβλημα της.


Έκθετη η κυβέρνηση με την Ελπίς - Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό - Πυρά Στυλιανίδη - Εισαγγελική παρέμβαση

Η κακοκαιρία Ελπίς «χτυπάει» ανελέητα την Αττική - Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο λεκανοπέδιο

Αν και οι μετεωρολόγοι είχαν εγκαίρως ενημερώσει για την κακοκαιρία «Ελπίς», ωστόσο για ακόμα μία φορά το κράτος έμεινε έκθετο. Οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματα τους, σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ κάποιες περιοχές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι...
 
Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική Οδό με την κυβέρνηση να επιρρίπτει τις ευθύνες στην εταιρεία για το γεγονός ότι δεν διατήρησε ανοιχτό τον δρόμο με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί να παραμένουν εγκλωβισμένοι ακόμα και για 7 ώρες.

Το χάος στην Αττική Οδό προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, καθώς η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για αναζήτηση ευθυνών για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. 
 

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ : EastMed και αμερικανικό LNG: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον

Νότης Μαριάς,  Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com 

Tην προηγούμενη εβδομάδα σε άρθρο μας με τον τίτλο «ο EastMed θυσία στο βωμό του αμερικανικού LNG που θα εισάγεται στην Ευρώπη μέσω FSRU Αλεξανδρούπολης» επισημαίναμε μεταξύ άλλων: «Με δεδομένη πλέον την χρηματοδότηση από κονδύλια της ΕΕ και δάνεια του FSRU  Αλεξανδρούπολης όπου θα φτάνει το αμερικανικό LNG  και εξασφαλισμένη την πώλησή του στις αγορές όχι μόνο της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, των Σκοπίων, του Κοσόβου της Σερβίας και της Ρουμανίας, αλλά και «της Μολδαβίας και της Ουκρανίας» (m.naftemporiki.gr 4/11/2020), όπου το αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο θα καταλήγει μέσω αγωγών, (που θα κατασκευαστούν επίσης με κονδύλια της ΕΕ και δάνεια ευρωπαϊκών τραπεζών), οι ΗΠΑ ολοκληρώνουν το στρατηγικό τους σχέδιο που στόχο έχει να απεξαρτηθούν οι εν λόγω χώρες και η ΕΕ από το ρωσικό αέριο και βέβαια να εξαρτηθούν πλήρως από το σχιστολιθικό αέριο των ΗΠΑ.  Άλλωστε η μόνιμη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη δεν αφήνει πλέον καμιά αμφιβολία περί του αντιθέτου. Και το κερασάκι στην τούρτα: Το αμερικανικό LNG είναι πλέον ιδιαίτερα προσοδοφόρο και για τους  Έλληνες εφοπλιστές  που θα το μεταφέρουν στην Αλεξανδρούπολη έχοντας χτίσει ειδικά πλοία μεταφοράς, τα LNG carriers» (Political 15/1/2022).