MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αποκαλυπτικό άρθρο από FT: «Η Ελλάδα είναι η φτωχότερη στην ζώνη του Ευρώ – Δεν θα είναι παράξενο αν την ξεπεράσει και η Βουλγαρία»

«Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας σε (επώδυνο) πλαίσιο»
 
Την πραγματικότητα πίσω από τη μαγική εικόνα των αριθμών στην ελληνική οικονομία αναδεικνύουν οι Financial Times σε δημοσίευμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας σε (επώδυνο) πλαίσιο».
 
Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις στην ευρωζώνη το τελευταίο διάστημα, έχει όμως γίνει και η φτωχότερη, επισημαίνει η στήλη Alphaville των Financial Τimes.
 
Μεταξύ άλλων καταγράφουν μερικές από τις πιο σημαντικές θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία, αλλά και τις πολλές αρνητικές επιπτώσεις για τους πολίτες που έρχονται ως απόρροια της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαπέντε ετών.
 

Έγκλημα των Τεμπών – Μυστήριο με 22 «εξαφανισμένους» τόνους χημικού διαλύτη νόθευσης καυσίμων: Η ΑΑΔΕ αρνείται να αποκαλύψει τον αγοραστή!

Πρόκειται για κατασχεμένη ποσότητα που αγοράστηκε σε πλειστηριασμό λίγες μέρες πριν το δυστύχημα
 
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δεν κατονομάζει την εταιρεία που αγόρασε τους 22 τόνους του κατασχεμένου χημικού διαλύτη από το Τελωνείο Προμαχώνα Σερρών λίγες μέρες πριν από το φονικό δυστύχημα των Τεμπών.
 
Η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι πρόκειται για «επιχείρηση που νομιμοποιείται να παραλαμβάνει και να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους προϊόντα» δίχως να την κατονομάζει, ενώ παράλληλα επικαλείται τη σχετική νομοθεσία για τη μη δημοσιοποίηση της απόφασης κατακύρωσης του φορτίου στην εταιρεία όπως αναφέρει το Documento.
 

Κυβερνητικό μπλόκο με κάθε τρόπο στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Αφαιρεί αρμοδιότητες με διάταξη σε άσχετο νομοσχέδιο
 
«Ψαλιδίζει» τις αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας τη στιγμή που τίθεται θέμα ποινικής ευθύνης υπουργών για το έγκλημα των Τεμπών
 
Με κάθε τρόπο, έστω και την ύστατη στιγμή, επιχειρεί η κυβέρνηση να στήσει εμπόδια στην Ευρωπαία Εισαγγελέα, που μίλησε «έξω από τα δόντια» για το «τραύμα των Τεμπών» και τα εμπόδια που θέτει η Ελλάδα στη δικαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, σε συνέντευξή της στην «Εφ.Συν.».