MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Πλανητικό ντόμινο κρίσης χρέους: Οι φτωχές χώρες ξέμειναν από δολάρια και χρεοκοπούν – Αδυναμία προμήθειας τροφίμων και ενέργειας

Σε φυλακή (δολαριακού...) χρέους τα αναπτυσσόμενα κράτη - Γιατί ειναι ζήτημα επιβίωσης για τον Παγκόσμιο Νότο να  ξεφορτωθεί το αμερικανικό νόμισμα... 
 
Το δολάριο, το σημαντικότερο αποθεματικό νόμισμα από το 1945, υφίσταται αυξανόμενη πίεση καθώς τα κράτη αναζητούν εναλλακτικές λύσεις εν μέσω των προσπαθειών της Ουάσιγκτον να χρησιμοποιήσει την οικονομική της ισχύ προκειμένου να εκφοβίσει και να επιβάλει κυρώσεις σε αντιπάλους.
 
Την κατάσταση αυτή καθιστά επιτακτική το γεγονός ότι τα αναπτυσσόμενα κράτη εξαιτίας της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Fed η οποία ώθησε ανοδικά την ισοττιμία του δολαρίου και μείωσε τη νομισματική προσφορά απότομα με 10 διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων απ το Μάρτιο του 2022, ανέβασε σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους αυτών των κρατών ενώ την ίδια ώρα προκαλεί σημαντικά προβλήματα στο να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιβίωση του πληθυσμού τους τρόφιμα και ενεργειακά προϊόντα.

Τελικά πόσοι ψηφοφόροι εκλέγουν κυβέρνηση στην Ελλάδα; Ο Γιώργος Ρωμανός απαντά με στοιχεία

Ο Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής, αποκαλύπτει με αριθμούς και στοιχεία επίσημα των μεγάλο νικητή των εκλογών για τις οποίες λέει ότι έχουν «οπερετικό χαρακτήρα»!
 
Πόσοι τελικά ψήφισαν και με πόσους πραγματικά εκλέχθηκε η νέα κυβέρνηση;
 
Ο κ.Ρωμανός παρουσιάζει και το προφίλ του αμερικανού επικοινωνιολόγου που είχε αναλάβει τον κ. Μητσοτάκη ,πολύ πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.